Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Kakepynt: Søt kanin

Har du lyst å lage din egen lille, supersøte kanin til å pynte festkaken med? I denne oppskriften viser Linn deg hvordan du steg for steg kan lage den.

Dette er utstyret og ingrediensene du trenger for å lage den søte kaninen.

Tid: 10-15 min

Porsjoner: 1 stk påskehare

Nivå: enkel

Du trenger

  • Hvit fondant
  • Modelerings-kniv
  • Modelerings-utstyr
  • Pensler
  • Spiselig lim
  • Konditorfarge

Fremgangsmåte

Rull to kuler med hvit fondant. Dette skal blir kropp og hode, pass på at hodet er litt større enn kroppen. Det er lurt å ta av ringer for å unngå merker i fondanten.

Deretter lager du fire innsnevringer med en modelerings-kniv, dette blir beina. Sett kroppen med beina ned på en bakepapir. Så lager du to kuler til ører og en liten kule til hale. Rull ørene litt ovale.

Deretter lager du en innsnevring på hvert øre, og kutter av bunnen slik at de får en rett kant. Legg de til side på en bakepapir.

Lim så hodet på en kroppen med spiselig lim. Lag en liten lyserosa prikk av fondant (dette er nesen) og lim på hodet. Så limer du på ørene og halen.

Til slutt maler du øynene med svart pastagele og en liten pensel.

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også vanligvis klarere farger når det tilsettes konditorfarge. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer