Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Lag kakepynt selv: Søt enhjørning

Har du lyst å pynte bursdagskaken med nydelig enhjørning? Konditor-Linn viser deg steg for steg hvordan du lykkes.

Hva med å pynte bursdagskaken med en fin enhjørning? Foto: Espen Solli

Mange barn simpelthen elsker enhjørninger. Det går jo ikke an å mislike med en liten hest med et horn i panna som gjør alle glade? Linn Therese Skiftesvik er konditor og viser deg hvordan du lager verdens søteste, lille enhjørning av fondant.

Utstyr og ingredienser

Utstyr og ingredienser du trenger for å lage en enhjørning av fondant Foto: Espen Solli

Tid: 25-30 min

Porsjoner: 1 stk enhjørning

Nivå: middels

Dette trenger du

  • Fondant i ulike farger
  • Hvit fondant
  • Silikonmatte
  • Pensel
  • Spiselig lim
  • Bakepapir
  • Trepinne
  • Modelerings-utstyr

Fremgangsmåte

Lag en kjegle i hvit fondant (til kropp) og fest en pinne i kroppen.

Rull en rundt kule til hodet.

Rull to tynne pølser i hvitt, som du deler i to. Dette er beina. Lim dem på kroppen.

Rull to kuler til ører. Når de er formet, kutter du av litt på bunnen og limer dem så fast til hodet.

Kjevle ut litt grå fondant og kutt ut en oval sirkel. Denne limer du fast nederst, foran på hodet. Lag to nesebor. Dette er munn- og nesepartiet.

Rull to små svarte kuler til øyne. Fest dem med spiselig lim. Sett hodet på kroppen.

Rull to tynne pølser i ulike farger som du tvinner til et horn.

Rull ut flere tynne pølser i ulike farger. Fest disse på hodet med limet.

Når alt håret er på plass, fester du hornet med lim.

Det er også fint å pynte enhjørningen med en blomst i “håret” eller å plassere en fin sommerfugl på hodet.

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også vanligvis klarere farger når det tilsettes konditorfarge. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Linn med den flotte enhjørningen  du kan lage til bursdagsbarnet. Foto: Espen Solli

Fakta om Linn

Linn Therese Skiftesvik  gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer