Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Kakepynt til dåp: Dåpskrone

I denne oppskriften viser Linn deg steg for steg hvordan du enkelt kan lage en fantastisk flott dåpskrone som er perfekt til dåpskaken.

Foto: Espen Solli

Det er ikke mye du trenger av utstyr og ingredienser for å lage en flott krone til dåpskaken. Oppskrift og fremgangsmåte steg for steg finner du under.

Tid: 10-15 min

Porsjoner: 1 stk

Nivå: enkel

Dette trenger du

  • Hvit fondant
  • Silikonmatte
  • Fondant kjevle
  • Bånd i ønsket farge
  • Pappen fra en tørkerull
  • Spiselig lim
  • Modelerings-kniv
  • Linjal
  • Bakepapir

Fremgangsmåte

Begynn med å måle omkretsen på en tom kjøkken-papirrull. Deretter kjevler du ut hvit fondant, og kutter den til med linjal og modelerings-kniv. Omkretsen på papirrullen tilsvarer størrelsen på krona.

Så fester du bakepapir rundt papirrullen, og legger krona rundt. Deretter limer du skjøten og ruller et nytt bakepapir rundt. Etter det må kronen tørke til den blir hard, slik at den ikke faller sammen.

Om du ønsker kan du dekorere kronen med perler, blomster eller lignende.

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også vanligvis klarere farger når det tilsettes konditorfarge. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.