Kategori:

Kaker

Tags:
Kategori:

Kaker

Tags:

Kakepynt til dåp: 3 søte figurer

Har du lyst å lage din egen kakepynt til dåpen? Her har vi samlet 3 flotte figurer med steg-for-steg-oppskrift og fremgangsmåte som garantert vil imponere både store og små. Video med fremgangsmåte ser du øverst.

3 ulike figurer av fondant og marsipan som passer perfekt til dåpskaken. Foto: Espen Solli

Dåp er en spesiell anledning, og det er gøy å kunne pynte kaken litt ekstra.
Her finner du inspirasjon og kan bruke kreativiteten til å lage noen flotte figurer. En flott utseende løfter dåpskaken til et nytt nivå.
Bruk disse oppskriftene og slå deg løs.

1. Dåpskrone

Kronen er en gjenganger når det kommer til dåp. Dette dåpskronen er fin både som pynt på kaken eller som dekorasjon på bordet. Her kan du velge både farger og detaljer selv.

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager dåpskrone. 

2. Søt kanin

Den søte kaninen til høyre. Foto: Espen Solli

Denne kaninen er like søt til dåp og burdager, som til påske.

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager kaninen.

3. Søte blomster

Vakre blomster av fondant. Foto: Espen Solli

Disse blomstene fungerer i alle anledninger. Det er en superenkel fremgangsmåte på pynt til alle typer kaker. Velg de fargene og kombinasjonene som du liker selv, og lag så mange blomster du trenger.

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager vakre blomster.

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også vanligvis klarere farger når det tilsettes konditorfarge. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

Linn Therese Skiftesvik. Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik  gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007.
Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.