Kategori:

Kaker

Tags:
Kategori:

Kaker

Tags:

Kakepynt til bursdag: 3 figurer til store og små barn

Her er tre fine figurer av fondant og marsipan som du kan lage til neste bursdag. I alle oppskriftene viser Konditor-Linn deg steg for steg hvordan du går frem så det er lettere for deg å lykkes.

Et lite utvalg av figurer som tar bursdagskaken til nye høyder. Foto: Espen Solli

Kaken er ofte et av høydepunktene under en bursdagsfeiring. Du trenger ikke forme kaken som en fotballbane, prinsesse eller dinosaur for å lykkes. I stedet kan du imponere med flott kakepynt som du har laget selv.
Sjekk ut disse tre variantene, som alle passer perfekt på toppen av en bursdagskake!

1. Enhjørning

Lag denne søte enhjørningen. Foto: Espen Solli

Mange barn simpelthen elsker enhjørninger. Hva er det å mislike med en liten hest med et horn i panna som gjør alle glade? Konditor-Linn viser deg hvordan du lager verdens søteste, lille enhjørning.

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager en søt enhjørning.

2. Bursdagstall

Lag dine egne kreative og flotte tall til bursdagsbarnet. Foto: Espen Solli

Bursdagstall som dette er den perfekte kakepynten. Det spiller ingen rolle om bursdagsbarnet er 1, 14 eller 100 – her er det bare å lage tallene som trengs! Slipp fantasien løs med både farger og pynt.

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager flotte bursdagstall.

3. Kjærlighet på pinne

Linn med en morsom kjærlighet på pinne. Velg farger helt selv! Foto: Espen Solli

Hvem elsker vel ikke en kjærlighet på pinne? Disse er perfekte både som kakepynt og som borddekorasjon. Hvis du vil bruke den på kaken, kan du bare bruke en kortere pinne.

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du lager kjærlighet på pinne.

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også vanligivs klarere farger når det tilsettes konditorfarge enn marsipan. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

Linn Therese Skiftesvik. Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik  gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007.
Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.