Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Kakepynt: Søte blomster

Påskeliljer er jo flotte påskeblomster, men hva om du kan lage dine egne blomster til påske? I denne oppskriften viser Linn deg steg-for-steg hvordan du kan imponere alle med vakker blomster-pynt.

Dette trenger du for å lage noen fantastiske søte blomster. Her er det ingen grenser for hva du kan lage, og det er bare å bruke fantasien. Kombiner farger og pynt slik du ønsker! Blomstene passer til utallige anledninger.

Alt du trenger for å lage søte blomster.  Foto: Espen Solli

Tid: 10-15 min

Porsjoner: så mange blomster du trenger

Nivå: enkel

Dette trenger du

  • Fondant i ulike farger
  • Hvit fondant
  • Fondant-kjevle
  • Modelerings-kniv
  • Spiselige perler
  • Spiselig lim
  • Liten pensel
  • Svart gelepasta
  • Silikonmatte

Fremgangsmåte

Først farger du fondant i de fargene du ønsker at blomstene skal være. I denne oppskriften bruker vi lyserosa, lysegul og gråblå fondant. Start med å kjevle ut litt fondant i ønsket farge.

Deretter stikker du ut blomster og legger dem på et bakepapir.

Så pensler du litt spiselig lim i midten av blomstene og fester på perler. Du kan også legge blomster oppå hverandre for å få ulike farger.

Forskjellen på fondant og marsipan

Fondant er laget av sukkermasse og brukes i stedet for marsipan på figurer som skal være stive. Marsipan er laget av mandelmasse og er derfor bløtere og har en tendens til å sige/falle litt sammen. Fondant gir også bedre overgang fra del til del i figuren.

Fondant gir også klarere farger når det tilsettes konditorfarge. Dette er fordi fondant er hvit i utgangspunktet, mens marsipan er mer brunlig. Vil du bruke marsipan anbefales det å bruke ekstra hvit marsipan.

Fakta om Linn

Foto: Espen Solli

Linn Therese Skiftesvik gikk læretiden sin på Vaaland Dampbakeri i Stavanger og tok fagbrev som konditor i 2007. Har etter læretiden jobbet som konditor og dessertkokk ved flere anerkjente restauranter, hoteller og kantiner.

Hun er halvparten av Kokken og Konditoren, som lager oppskrifter til Plusstid.

' '