Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Sjokoladekaketog til bursdagsbarnet

For en glede å få sitt helt eget tog til bursdagen, hvor hver vogn er lastet med det godteriet man liker aller best. Kanskje har du en hjemme med togdilla? Da er denne bursdagskaken midt i blinken. Ikke er det så vanskelig heller.

Sjokoladekaketog
Foto: Baking for alle

Har du ikke et langt kakefat kan du bruke flere små fat, gjerne i ulike farger som her. Du baker sjokoladekake langpanne på vanlig måte og deler opp kaken og former den til et tog før du pynter den etter ønske. Tøff, tøff, tøff, – toget går.

Når langpannekaken er stekt, kutter du den slik:

 

Tid

30 min - 45 min

Porsjoner

12

Nivå

Middels

 • 1 pose Toro Sjokoladekake Langpanne
 • 3,5 dl vann
 • 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin)

Glasur

 • 1 pose Toro Sjokoladeglasur Langpanne
 • 80 g mykt smør
 • ca. 6 ss kaffe, avkjølt (kan erstattes med vann)

Pynt

 • Sjokoladeplate (som vinduer)
 • Lakrisruller (som hjul)
 • Opera mints (som lykter)
 • Det godteriet bursdagsbarnet liker aller best (lastet på de ulike vognene)
 • Bursdagslys

Slik gjør du

 1. 80 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjSett stekeovnen på 1øleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.
 2.  Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.) Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist. Du kan lage glasur mens kaken avkjøler seg.
 3. Begynn med å lage sterk kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.
 4. Skjær opp kaken i firkanter. Noen i samme størrelse slik at du kan stable to og lage en høy passajservogn. Andre kan være i ulike størrelser og være lastevogner. Førerhuset lager du ved å skjære til en avlang bit også skjære til en som er halvparten i størrelsen. Bruk glasur mellom lagene og dekk så alle vognene med glasur tilslutt.
 5. Bursdagskaketog
 6. Slik lager du sjokoladekaketog: Pynt hver vogn med det bursdagsbarnet liker aller best. Bruk rundt godteri som hjul og lakris som skorstein. Kun fantasien setter stopper her, men spar gjerne en vogn til bursdagslys

Allergiinfo!

Toro Sjokoladekake Langpanne og Toro Sjokoladeglasur er glutenfri, men vær obs på godteriet om noen i selskapet har glutenallergi.

Oppskriften er hentet fra Toros bakeblogg Baking for alle.

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer