Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:
Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:

God og enkel kake til påske

Hva er det beste påskeharer vet? Gulrøtter selvfølgelig!

Gulrotkake til påske
Med en gulrotkake med påskehare og gulrøtter kan påsken (og påskeharen!) bare komme.

I fjor påske startet vi en ny tradisjon. Vi bakte gulrotkake til påskeaften. Dette fordi gulrøtter er det beste harer vet, og når vi lager kake med gulrøtter kommer påskeharen med påske-egg!

Barnas engasjement var til å ta og føle på, og ble ikke mindre da kaken i tillegg ble pyntet med små gulrøtter og en liten påskehare.

Med litt konditorfarge og figurmarsipan som er lett å jobbe med for små barnehender, var det ingen sak for også husets minste å være med.
De fikk ansvaret for å lage søte små gulrøtter vi kunne pynte kaken med, og med litt bistand hadde vi snart laget verdens fineste påskekake!

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

marsipanpynt til påske
Med marsipan kan du trylle frem den rette påskestemningen!
Anna pynter kaken
Nå som vi har laget kake med gulrøtter, må da påskeharen komme??

Tilagningstid

50 - 60

Porsjioner

12-16

Nivå

Enkel

Gulrotkake til påskeharer

  • 6 dl sukker
  • 4,5 dl solsikkeolje
  • 6 egg
  • 7,5 dl hvetemel
  • 3 ts natron
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 700 gram revet gulrot
  • 100 gram syltetøy (feks eple og pære, eller eplesyltetøy)

Ostekrem

  • 200 gram smør (romtemperert)
  • 500 gram melis
  • 400 gram kremost naturell (romtemperert)
  • 1 ss vaniljesukker

Pynt

  • marsipan, for eksempel Odense figurmarsipan
  • konditorfarge

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Visp sammen sukker og olje, tilsett eggene og pisk dette til du har en lys og luftig blanding.
  3. Sikt inn hvetemel, natron, bakepulver og kanal.
  4. Rør til slutt inn gulrøttene og syltetøyet.
  5. Legg et bakepapir i en langpanne (30×40) og hell i røren.
  6. Stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter.
  7. Avkjøl kaken (i formen). Det er viktig at kaken er helt avkjølt før du tar på glasuren.
  8. Ostekremen lager du ved at du pisker sammen temperert smør og melis, tilsett så kremost og vaniljesukker og rør til du har en jevn glasur.
  9. Smør glasuren i et tykt lag over den avkjølte kaken. Hvis du ikke er så glad i så mye glasur, kan den halveres.
Denne kaken kan fint fryses. Den egner seg dermed perfekt til å ta med på fjellet hvis dere skal feire påsken der!