Skribent:
Kategori:

Kaker

Tags:
Skribent:
Kategori:

Kaker

Tags:

Kake til morsdag: Mammas brownies

Hurra for morsdag! Her er oppskrift på en kake til morsdag som barna kan lage (nesten) helt selv! Uansett får mamma verdens beste brownies til morgenkaffen.

Mammas brownies oppskåret og ved siden av en kopp kaffe og blåbær
Verdens beste mamma fortjener verdens beste brownies! Foto: Familiematbloggen

Her i huset er det nesten like stas med morsdag og farsdag som det er med bursdag. For det betyr kake til frokost. Og ikke hvilken som helst kake. Alltid «den hvite sjokoladekaken» .

«Den hvite sjokoladekaken» er brownies med melis på toppen, og den er det beste de små her i huset vet. Mammaen også. Så jeg gleder meg nok like mye til morsdagen som de små. Dette er nemlig vår favoritt-oppskrift på brownies. Den er veldig lett å lage og resultatet er seige og nydelige brownies med en skikkelig smak av sjokolade.

Den blir aller best hvis den får en natt i kjøleskapet, så send mamma ut på kveldstur og sett av ti minutter sammen med barna før leggetid. Da gjenstår bare å tegne en tegning, tenne et lys og servere mamma med en stor (og sterk) kopp kaffe morgenen etter. Hun kommer til å bli glad. Garantert.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Lage brownies
Med litt hjelp fra pappa fikser barna denne kaken lett som bare det!

Morsdags-brownies

Tilagningstid

40

Porsjoner

8-10

Nivå

Enkel

 • 85 gram mørk sjokolade
 • 115 gram smør
 • 265 gram sukker
 • 2 store egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1/2 ts havsalt
 • 85 gram mel
 • evt hvit sjokolade

Slik gjør du

 1. Varm ovnen til 175 grader. Legg et bakepapir i en liten ildfast form som måler ca 20 x 20 cm. Pass på at bakepapiret dekker hele formen. Smør bakepapiret med smør.
 2. Grovhakk den mørke sjokoladen og legg den i en kjele sammen med smøret, som du har delt i terninger. Smelt sjokolade og smør i vannbad. Rør forsiktig rundt underveis slik at alt smelter og klumpene forsvinner. Når alt er smeltet, tar du kjelen av varmen og lar sjokoladeblandingen avkjøles litt.
 3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett vaniljeekstrakt og salt og rør forsiktig inn. Tilsett litt og litt mel og rør alt inn i deigen. Deretter tilsetter du sjokolade- og smørblandingen og rører det hele godt sammen på lav hastighet.
 4. Hvis du ønsker å tilsette hvit sjokolade hakker du den grovt og rører den forsiktig inn helt til slutt.
 5. Hell deigen over i formen og bruk en slikkepott slik at det blir en jevn høyde på kaken i formen.  Stek så kaken i 25-30 minutter. Sjekk med en trepinne / tannpirker at det ikke henger igjen noe deig på pinnen.
 6. La kaken avkjøles før du kutter den opp i den størrelsen du ønsker. Jeg synes den er best når den har fått natten i kjøleskapet, og deretter en liten stund på kjøkkenbenken.
 7. Del den opp i små kvadratiske stykker og la barna hjelpe til med å drysse litt melis over kaken før servering.
Melis på brownies
Å sikte melis på kaken er en perfekt oppgave for barna!

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre