Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:
Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:

Bondegårdkake til bursdagsfeiringen

De fleste barn er utrolig glade i dyr. Til neste hyggelige anledning eller bursdagsselskap kan denne bondegårdskaken være en morsom overraskelse. Basen er en lettvint og smakfull sjokoladekake i langpanne.

Bondegårdkake
Foto: Baking for alle

Du kan bruke lekene til barna som pynt, men kjør dem en runde i oppvaskmaskinen eller vask dem godt for hånd først. Ved å pynte med farget kokos, bruke mynte som trær, legge på litt grønt godteri og lekedyrene, har du plutselig skapt en bondegård hjemme på ditt eget kjøkken.

Allergiinfo

Toro Sjokoladekake Langpanne er glutenfri. Kaken er også melkefri ved bruk av melkefri margarin.

Oppskriften er hentet fra Toros bakeblogg Baking for alle.

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.

Tilagningstid

30 - 45

Porsjioner

12

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Sjokoladekake Langpanne
  • 3,5 dl vann
  • 200 g smeltet smør (eller margarin)

Glasur

  • 1 pose Toro Sjokoladeglasur Langpanne
  • 80 g mykt smør
  • 4-6 ss kaffe, avkjølt (kan erstattes med vann)

Pynt

  • Ca. 100 gram kokosmasse
  • Grønn konditorfarge
  • Valgfritt grønt godteri
  • Lekedyr
  • Mynte
  • Grønn kakestrøssel (om du vil)

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.

2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Ha røren i en smurt langpanneform ca. 30 x 37 cm. og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. (Bruker du en større form (evt. den som følger med ovnen din) må du tilpasse steketiden.)

Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Kommer nålen ut igjen uten flytende deig er kaken ferdig. Lag glasur mens kaken avkjøler seg.

3. Begynn med å lage kaffe (gjerne instant) og la den avkjøle seg. Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.

Fordel sjokoladekremglasuren utover kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt).

4. Fyll kokosmasse over i en (tett) brødpose og tilsett noen dråper med grønn konditorfarge. Blås luft i posen og rist godt. Synes du kokosen blir for lys tilsetter du et par dråper til du har ønsket farge. Dryss så den grønne kokosen over kaken.

5. Pynt med grønt godteri, lekedyr og dander med mynte og bursdagslys.

Og ikke minst, ha en kjempefin bursdagsfeiring!