Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Hvite kakemenn

De klassiske hvite kakemennene er en av de mer barnevennlige julekakene som finnes. Sprø utenpå, myke inni - og helt perfekt å gi frøken eller favoritt-læreren til jul!

Ta med barna på julebaksten, så har de den perfekte gaven til frøken.

Er du vokst opp med kakemenn? Det er ikke jeg, men selv uten et nostalgisk smaksminne synes jeg de er kjempegode. Pepperkaker bakes i barnehager, på juleverksteder og hjemme gjennom hele desember. Så da nabogjengen skulle samles til bakeverksted, var det kakemenn og ikke pepperkaker som skulle rulles, stikkes ut, stekes, smakes og ikke minst pyntes.

Oppskriften er signert bakeriet i Lom, og det er vår soleklare favoritt ettersom denne deigen er veldig god for barn å bake med. Den er enkel å kjevle og håndtere, noe som er nødvendig hvis stemningen skal forbli god rundt bordet.

Juleverksted med barna

En god og samarbeidsvillig deig er nødvendig når barna skal være med på julebaksten! Foto: Familiematblogg

Hvite kakemenn, kakedamer, stjerner, hjerter og kaketrær.

Det er selvfølgelig ikke bare hvite kakemenn som kan lages av denne deigen, kakedamer, stjerne, hjerter og kaketrær smaker akkurat like godt så her er det bare å la barna velge selv. Foto: Familiematblogg

De originale kakemennene pyntes gjerne med rød glasur, men her kan barna selv velge om de ønsker rød (eller hvit!) glasur, eller bare enkle kakemenn slik vi har laget her.

Gave til frøken?

Hmm. Hvilke skal jeg gi til frøken mon tro? Foto: Familiematblogg

Tid

60 min - 90 min

Porsjoner

2 brett med kakemenn

Nivå

Easy

 • 2 dl kefir
 • 3,5 dl sukker
 • 125 gram smør
 • 1 ss hornsalt
 • ca 500 gram hvetemel

Slik gjør du

 1. Bland halvparten av kefiren og sukker i en bolle. I resten av kefiren rører du ut hornsaltet før du blander det sammen med smeltet smør i sukker- og kefirblandingen.
 2. Tilsett melet, litt etter litt til du har en glatt, fin og smidig deig. Jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok når jeg blander deigen.
 3. Avkjøl deigen minst en halvtime, men den kan godt stå kaldt over natten.
 4. Om deigen har stått lenge kjølig, lønner det seg å ta den ut en liten stund før dere skal bake.
 5. Ha mel på bakebordet, så er du klar til å kjevle ut kakemennene. Kjevl til deigen er ca en halv cm tykk og stikk ut kaker i ønsket form. Om du liker sprø kakemenn, kan du godt kjevle dem enda litt tynnere.
 6. Stek kakemennene midt i ovnen på 175 grader i 7-10 minutter. Følg med, de skal fortsatt være lyse når de er ferdig.
 7. Avkjøles på rist, før de has over i en tett boks eller i koselige små poser hvis de skal gis bort.
Vær obs på at du muligens ikke trenger så mye som 500 gram mel. Deigen kan godt være litt tynn, den setter seg når den får noen timer i kjøleskapet.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer