Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:
Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:

Himmelske brownies

Denne oppskriften har vi fått fra konditoren på Grand Hotel i Oslo. Brownies som er himmelske munnfuller.

brownies og bringebær
Foto: iStock

Tid

30 min - 45 min

Porsjoner

8

Nivå

Enkel

  • 3 egg
  • 400 gram (4.5 dl) sukker
  • 120 gram (2 dl) hvetemel
  • 40 gram (1 dl) kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 300 gram usaltet smør

Sjokorømme

  • 3 dl seterrømme
  • 1/2 plate (50 gram) lys kokesjokolade

Slik gjør du

  • Pisk egg og sukker lett.
  • Ha i siktet hvetemel, kakao, vaniljesukker og salt.
  • Tilsett smeltet, lett avkjølt smør til slutt.
  • Ha i røren i en godt smurt form eller bruk bakepapir.
  • Stekes ved 180 C i ca 30 min i en rundform evt. liten langpanne , ca 20×20 cm – på nest  nederste rille.
  • Avkjøles på rist.
  • Del kaken i små stykker og server den med sjokoladerømme eller iskrem, frukt & bær.

Sjokorømme:

Stivpisk seterrømme og bland i smeltet avkjølt sjokolade.

Brownies er fine å fryse, de blir faktisk nesten enda bedre av å ligge godt innpakket i fryseboksen noen dager.

Les også: Brownies med is

Les også: Rocky Road-brownies

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer