Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:
Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:

Gulrotkake med blåbær

En saftig gulrotkake med blåbær er det perfekte alternativet til en tung sjokoladekake. Spesielt om sommeren er det deilig med en kake med lett krem og masse friske bær!

Gulrotkake med blåbær
Foto: Toro

Dette er en kake som smaker skikkelig friskt og godt med saftig gulrotkake, luftig ostekrem og masse friske blåbær. Den gjør seg veldig godt på et kakebord, eller som en vinner til kaffen eller som dessert. Enkelt og greit så finnes det mange anledninger til å lage en supergod gulrotkake med blåbær.

Tid

40 min - 50 min

Porsjoner

10-12

Nivå

Enkel

 • 1 Toro Bakemiks til Gulrotkake
 • 2 gulrøtter (ca. 200g), fint raspet
 • 2 dl vann
 • 1 dl nøytral olje (f.eks. rapsolje eller solsikkeolje)

Ostekremglasur

 • 2 pakker Toro Glasurmiks til Ostekrem
 • 250 g kremost naturell (tilsvarer 2 pk med Kremgo' naturell fra Tine)
 • 100 g romtemperert smør
 • 2 kurver/125 g friske blåbær

Slik gjør du

 1. Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet (gjerne kvelden før). Del eventuelt smøret  i terninger så det raskere får romtemperatur.  Sett stekeovnen på 180°C (ved varmluft 170°C).
 2. Rør sammen  2 dl vann og 1 dl nøytral olje. Bland med posens innhold og rør til en jevn røre. Rør inn to finraspede gulrøtter. Legg bakepapir i bunnen av en springform med diameter 22-24 cm og smør formen rundt kantene, (er springformen din mindre eller større, må du tilpasse steketiden). Fordel deigen jevnt i formen ved å riste på den. Stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en kakenål el. i midten av kaken. Kommer den ut igjen uten deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg på rist. Mens kaken avkjøles lager du ostekremen.
 3. Pisk sammen 250g kremost naturell og 100g mykt, romtemperert smør. Tilsett posene med glasurmiks til ostekrem og pisk til en kremaktig konsistens (bruk gjerne kjøkkenmaskin med hjulvisp). Ps. Er ikke smøret i romtemperatur vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt.
 4. Del den avkjølte kaken i to med en brødkniv. Fordel halvparten av ostekremen mellom lagene og hell over den ene kurven med blåbær. Ta resten av ostekremen på toppen av den avkjølte kaken og pynt med den andre kurven med blåbær. Server med en gang eller sett i kjøleskapet til du skal servere kaken.
Hvis du finrasper gulrøttene blir resultatet enda saftigere enn hvis du grovrasper dem. Vil du at gulrotbitene skal være mer synlige i kaken, kan du grovraspe gulrøttene.

Allergiinfo: Gulrotkaken er melkefri ved bruk av melkefri margarin og melkefri kremost i glasuren.

Oppskriften er hentet fra: bakingforalle.no

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer