Skribent:
Kategori:

Kaker

Skribent:
Kategori:

Kaker

Glutenfrie muffins

Saftige, glutenfrie muffins. Er det mulig? Ja!

Glutenfrie muffins
Du trenger ikke ha glutenallergi for å sette pris på disse muffinsene!

Hvis dine barn eller venner av barna dine har glutenallergi, støter du stadig på behovet for noen gode, glutenfrie varianter av ulik bakst. Men min erfaring med slik bakst er at den ofte kan bli litt tørr.

Jeg synes bakst som ikke inneholder så store mengder mel blir best når jeg baker med glutenfritt mel. Og hvis jeg i tillegg benytter Fiberhusk, som gjør glutenfri bakst saftigere, opplever jeg at resultatet blir enda bedre.

Her får du oppskriften på våre favorittmuffins! De holder seg saftig lenge og har en nydelig smak av vanilje.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Glutenfri muffins med ulik topping
Varier gjerne toppingen på muffinsene. Her har vi laget noen muffins med blåbær, noen med sjokolade og noen med revet sitron.

LagreLagre

Tilagningstid

30 - 40

Porsjioner

ca 12 muffins:

Nivå

Enkel

Muffins:

  • 100 gram smeltet smør
  • 125 gram sukker
  • 2 egg
  • 150 gram glutenfritt mel
  • 1/2 ts fiberhusk
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 klyper salt
  • 2 ts ekte vaniljesukker
  • 1 dl melk

Glasur

  • 150 gram kremost naturell
  • 1 ss ekte vaniljesukker
  • 120 gram smør, romtemperert
  • 300 gram melis
  • 1 ts sitronsaft

Forslag til pynt

  • blåbær eller bringebær
  • revet mørk sjokolade
  • revet sitronskall

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Smelt smøret og ta det av varmen.
  3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.
  4. Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett litt etter litt i deigen sammen med melken. Rør godt slik at du unngår klumper i røra.
  5. Ha muffinsformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene. Fyll 2/3 av røre i formene.
  6. Stek muffinsene midt i ovnen i 12 – 15 minutter. Bruk gjerne en stekepinne for å sjekke at de er ferdig.
  7. Ta de ferdige muffinsene ut av muffinsformen og avkjøl dem på rist.
  8. Mens muffinsene avkjøles kan du lage glasuren. Begynn med å  vispe sammen melis, vaniljesukker og smør.
  9. Rør så inn kremosten og smak til med sitron.
  10. Visp til glasuren er luftig og kremete.
  11. Fordel glasuren over de avkjølte muffinsene.
  12. Pynt så muffinsene med det du ønsker av pynt. Våre favoritter er revet sjokolade, friske bær eller revet sitronskall.

 

 

Bak en stor porsjon og frys ned når du først er i gang. Da har du alltid noe glutenfri bakst på lur hvis du får besøk av familie eller venner som ikke tåler gluten.

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer