Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Fire forslag til langpannekake

Langpannekaker er topp til så mangt. Her er fire raske og saftige varianter du kan ha med som dugnadskake, når du trenger kake til skole- eller barnehageavslutning eller når du skal lage bursdagskake.

Sjokolade langpanne uten egg

Sjokoladekake i langpanne uten egg
Foto: Morshjemmebakte.no

 

En saftig sjokoladekake perfekt til de som ikke tåler egg. Når det er dugnad eller i en bursdag er det greit å tenke på at ikke alle tåler alt. Denne

Tilagningstid

30 - 35

Porsjioner

20

Nivå

Enkel

  • 150 gr smør eller margarin
  • 100 gr O`boy sjokoladepulver
  • 350 gr sukker
  • 200 gr ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 600 gr hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 6 dl melk
  • 1 1/2 dl appelsinjuice

GLASUR

  • 200 gr smeltet smør
  • 100 gr ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 3 ss kaffe
  • 600 gr melis

PYNT

  • 1 pose Idun Mors hjemmebakte - Sjokosmell

Slik gjør du

KAKE

  1. Sett ovnen på 190 °C og kle en langpanne (ca. 25×35 cm) med bakepapir – også opp langs kanten. Smør formen.
  2. Smelt smøret i en kjele og rør i hakket sjokolade Rør om til sjokoladen er smeltet. Det skal ikke koke.
  3. Vei opp de tørre ingrediensene og legg det i en bakebolle.
  4. Tilsett melk og juice i smørblandingen, og helle dette over de tørre ingrediensene. Rør/pisk til en jevn og glatt røre.
  5. Fordel røren i langpannen. Stekes midt i ovnen på 180 °C i ca. 30 minutter. Sjekk gjerne med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk den midt i kaken. Er den tørr når du trekker den ut, er kaken ferdig.
  6. Avkjøl kaken på rist, smør på glasuren og pynt med sjokosmell.

GLASUR

Smelt smør og sjokolade sammen og rør inn varm kaffe. Pisk inn melisen.

TIPS: Isteden for å lage glasur med smør som i oppskriften kan du bruke Toro sin ferdige sjokoladeglasur som du lett kun rører ut med vann.

Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne
Foto: Morshjemmebakte.no

Sjokoladekake er en klassisk langpannekake. Denne er saftig og har nydelig sjokoladekrem.

Tilagningstid

35 - 60

Porsjioner

30

Nivå

Enkel

  • 6 stk egg, mellomstore
  • 500 gr sukker
  • 450 gram smør
  • 5 dl melk
  • 600 gr hvetemel
  • 4 ss kakao
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ss bakepulver

Sjokoladekrem

  • 250 gram smør
  • 100 gram ODENSE Mørk 55% eller annen kokesjokolade
  • 250 gram sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 4 stk egg
  • Kakepynt etter eget ønske

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
  2. Smelt smøret og tilsett melken.
  3. Bland vekselsvis mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver, smør og melkeblandingen i eggedosisen.
  4. Hell røren over i en smurt langpanne. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 ºC i ca. 35 minutter.

Sjokoladekrem til topping:

  1. Smelt smøret i en kjele. Tilsett sukkeret og la det smelte. Rør rundt underveis.
  2. Bland kremfløte med lett sammenpiskede egg, og ha det i blandingen.
  3. La alt få et oppkok under stadig omrøring, slik at kremen tykner. Ta kjelen til side, og tilsett hakket sjokolade og rør rundt til sjokoladen er smeltet.
  4. Avkjøl kremen helt i kjøleskapet. Pisk deretter opp sjokoladekremen med en håndmikser.
  5. Fordel sjokoladekremen over hele kaken.
  6. Pynt med Sjokostjerner eller annen egent pynt.

Langpannekake med epler og mandeltopping

Langpannekake med epler
Foto: Morshjemmebakte.no

Myk i midten, fylt med saftige epler og toppet med knasende god topping. Denne langpannekaken er det mange som vil elske.

Langpannekake med epler og mandeltopping

Tilagningstid

15 - 20

Porsjioner

30

Nivå

Enkel

  • 40 gram smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 30 gram fersk gjær, søte deiger
  • 1/4 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere Bakst
  • 4 1/2 dl hvetemel
  • 1 stk egg til pensling
  • 3 stk epler

Strøssel

  • 1 stk egg
  • 4 ss hvetemel
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl hakkede mandler
  • 30 gram kaldt smør
  • Pynt: 50 gram høvlede mandler

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, tilsett melken og la alt bli fingervarmt, 30 ºC.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle, og rør sammen med litt av deigvæsken.
  3. Tilsett resten av væsken. Ha i salt, sukker og hvetemel blandet med luftigere bakst, litt av gangen. Arbeid sammen til en løs, men smidig deig.
  4. La den heve til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Smuldre sammen ingrediensene til strøsselet i en bolle.
  5. Kjevle ut, og legg deigen i en bakepapirkledd form, ca. 32 x 20 cm.
  6. La deigen heve i ca. 25 minutter.
  7. Pensle kaken med sammenpisket egg, og legg på tynne skiver med epler uten kjerne.
  8. Strø over strøsselet og høvlede mandler.
  9. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 225 ºC i 15-20 minutter.
  10. Avkjøl på rist, og skjær kaken i firkanter ved servering.

Lettlaget brownie i langpanne

Brownie med peanoetter
Foto: Morshjemmebakte.no

1-2-3 og dugnadskaken er i boks! Lettere blir det ikke. Og så god at det nesten ikke er til å tro.

Tilagningstid

25 - 30

Porsjioner

24

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Brownie langpannemiks
  • 2 stk egg
  • 150 gr smør, smeltet
  • 1 1/2 dl vann

Topping

  • 200 gr Polly Peanøtter

Salt karamellsaus av Smørbukk

  • 1 dl kremfløte
  • 15 stk Nidar Smørbukk karameller
  • 50 gr meierismør, usaltet
  • 1/2 ts Maldonsalt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 165 °C med varmluft (vanlig over/undervarme 175 °C)
  2. Rør sammen egg, vann og smeltet smør i en bolle og tilsett kakemiksen. Rør godt sammen til en jevn røre.
  3. Fordel røren i en langpanne ( 30 x 37 cm) med bakepapir i bunn.
  4. Fordel ca. 200 g salte peanøtter på toppen av kaken.
  5. Stek kaken på midterste rille i 25-30 minutter.
  6. I mellomtiden lager du karamellsausen.
  7. Avkjøl kaken etter steking og ta litt karamellsaus på toppen.

Karamellsaus

  1. Varm opp 1 dl fløte i en liten kjele og tilsett 15 stk smørbukk fra pose. Rør rundt til karamellen er smeltet.
  2. Trekk kjelen til side og tilsett 50 gram usaltet smør, og rør rundt til smøret er smeltet. Tilsett ca. en halv teskje Maldonsalt.
  3. Hell karamellsausen over i et rent glass med lokk. Oppbevar karamellsausen i kjøleskapet.
TIPS: Hvis du har karamellsaus til overs, så er den nydelig til is!

Hvor kjøper jeg cellofan?

Skal langpannekaka loddes ut eller stå på et kakebord, kan det være fint å pynte med cellofan.

Du får tak i cellofan på Clas Ohlson, Panduro, Nille, Biltema og i mange bokhandlere.

Ps. Store stekeposer du får kjøpt i matbutikker funker også.

Oppskriftene er hentet fra Mors hjemmebakte.

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer