Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Eplekake uten egg

Et sterkt barndomsminne er den fantastiske lukten av nybakt eplekake som fylte huset. Denne oppskriften på eplekake uten egg har vi laget med yoghurt slik at den blir enda saftigere.

En god og saftig eplekake uten egg med en god vaniljeis faller i smak hos alle i familien

Eplekake er en av kakene vi virkelig liker her hjemme, både store og små.

Det fine med eplekake er at den passer til alle anledninger. Til og med som dessert kan den brukes, bare tilsett en kule med god vaniljeis eller pisket krem med litt vanilje i.

Med andre ord så er dette det man kaller en banker`s.
Denne oppskriften er uten egg, men resultatet blir minst like godt.

Eplekake med vaniljeis er banker`s hver gang.

Tid

60 min

Porsjoner

1 stor kake

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 2,5 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 4 dl yoghurt naturell
  • 1 dl melk
  • 75 gr smeltet smør
  • 4 stk epler

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader med over og undervarme.
  2. Klargjør kakeformen med bakepapir i bunnen.
  3. Ha alt det tørre i en bakebolle og rør inn alt det våte.
  4. Ha kakerøren oppi kakeformen ved å skrape den ut med en slikkepott.
  5. Skrell og kutt eplene i båter. Det er lurt å kutte de noenlunde sammme størrelse så alle blir møre under steking.
  6. Ha eplene oppi bollen som du hadde røren i og dryss på godt med sukker og kanel. Bland alt godt sammen. Eller ha det i en brødpose og rist godt.
  7. Press eplebåtene litt ned i røren.
  8. Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter.
  9. La den stå litt i formen og avkjøle seg før du tar den ut.

Håper det smaker.

Det kan være lurt å bruke en sløv kniv/ bestikk-kniv til å skjære langs formen av kaken. Det gjør at kaken ikke river seg når du åpner formen.
Bytt ut mel med Toro gutenfri fri kakemiks om du vil ha en glutenfri kake.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer