Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:
Skribent:
Kategori:

Kaker

Tag:

Enkel og saftig eplekake

Er du en av de heldige som har et epletre i hagen? Eller kanskje naboen har et hvor du kan gå på slang? Om du ikke har tilgang på epler i umiddelbar nærhet er de norske eplene heldigvis kommet i butikken nå. Det er dermed på tide å bake eplekake!

eplekake

Får dere kaffebesøk er det fint lite som er mer riktig å servere enn en lun, nybakt eplekake.

Denne oppskriften er veldig enkel og blir alltid god. Den kan fint serveres med vaniljeis, men jeg synes den er vel så god å spise som den er – særlig når den er nybakt.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tilagningstid

40

Porsjioner

8-10

Nivå

Enkel

Til en liten form (20 x 25) trenger du:

  • 130 gram meierismør delt i små terninger
  • 120 gram sukker
  • 125 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 2-3 epler
  • rørsukker
  • kanel

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Smuldre inn smøret.
  2. Visp sammen eggene, før du rører de godt inn i mel/smørblandingen.
  3. Legg et bakepapir i bunn av formen (evt smør den) og hell røren oppi. Vask eplene før du skjærer dem i tynne båter. Stikk dem så ned i røren. Strø over rørsukker og kanel.
  4. Stekes så på 200 grader i ca 25 minutter.

Barnas favoritt

Pynte pepperkaker til jul? Gjør det enkelt med ferdigbakte pepperkaker fra Sætre.

Les mer