Skribent:
Kategori:

Kaker

Skribent:
Kategori:

Kaker

Den aller beste sjokoladekake i langpanne

Vi har lett lenge etter den perfekte sjokoladelangpannekaken, og nå har vi funnet den!

Sjokoladekake i langpanne

Rett som det er baker vi en langpannekake. Når vi skal ha med noe til avslutningen i barnehagen, når det er samlingen med idrettslaget, eller når vi venter storinntrykk av en gjeng opprømte unger en søndag.

Langpannekaker er genialt når det skal bakes til mange, og sjokoladekake er en klar favoritt hos familiens små. Så en sjokoladelangpannekake kan ikke bli feil. 

Vi i familiematblogg har lett lenge etter den perfekte sjokoladelangpannekaken, og nå har vi faktisk funnet den!

Oppskriften kommer fra en venninne av en venninne, og denne kaken blir garantert en suksess enten du tar den med på sommeravslutning eller serverer den i barnebursdag.

Den er saftig uten å være for fuktig, og blir perfekt luftig. Og det beste av alt – den kan fint lages dagen i forveien uten å bli tørr.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tilagningstid

45 - 55

Porsjoner

10-12

Nivå

Enkel

Til en liten langpanne trenger du:

  • 500 gram sukker
  • 500 gram hvetemel
  • 2 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 6 store ss bakekakao (evt oboy)
  • 4 egg
  • 7 dl kefir
  • 350 gram smeltet smør

Glasur:

  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl melis
  • 6 store ss oboy
  • 75 gram smeltet smør
  • 0,5 dl kaffe

Slik gjør du

  1. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
  2. Rør så inn smeltet smør, kefir og alle de tørre ingrediensene, til du har en smidig deig.
  3. Hell så røren over i en bakepapirkledd langpanne.
  4. Kaken stekes så på 175 grader i ca 30 minutter (sjekk med en stekepinne om den er ferdig).
  5. Når kaken er avkjølt kan du ta på glasuren.
  6. Glasuren lager du ved at du rører alle ingrediensene sammen. Jeg pleier da å starte med det fuktige før jeg rører inn Oboy, vaniljesukker og litt og litt av melisen til en jevn og fin glasur.