Skribent:
Kategori:

Kaker

Skribent:
Kategori:

Kaker

3 søte ideer til dåpskake

Hvilke kaker serverer du til dåpen? Her er våre favoritter!

Tre dåpskaker
Tre kaker som egner seg godt til dåp. Foto: Famliiematbloggen

Vi skal snart arrangere dåp og ambisjonen for menyen er at det skal være enkelt, godt og lett å forberede.

Stressnivået den dagen er høyt nok fra før og det er mye å hente på å senke lista når man planlegger meny. Samtidig er det viktig at det smaker godt, og at det er noe for alle. Onkelen med glutenallergi må også få noe å spise til dessert og det samme må niesen som er allergisk for egg.

Vi har derfor endt på suppe og godt brød til middag og på dessertbordet skal disse tre kakene stå.

Hvis da bare hedersgjesten (e) stiller uthvilt og med godt humør kan det ikke bli annet enn bra.

VANILJEKAKE I LANGPANNE

Det er alltid en eller flere som er allergiske for egg i en familie. Setter du denne på kakebordet er du sikret at de også får en skikkelig god dessert. Men pass på. Når ryktene begynner å gå blir den nemlig fort veldig populær hos også de uten noen form for allergi!

Denne kaken kan du fint lage dagen før. Den kan også fryses. Men den smaker ekstra godt om du lager deigen og setter langpannen i kjøleskapet natten over. Så steker du den med en gang du våkner på dåpsdagen. Og lar den avkjøle seg mens dere er i kirken.

Vaniljekake
Litt pynt på kaken gjør seg på dåpsdagen. Velg en myk figurmarsipan som er god å jobbe med, så kan du enkelt sette stemningen slik vi har gjort her. Du trenger på ingen måte å være konditor for å få det til!

Tilagningstid

45 - 50

Porsjioner

12-16

Nivå

Enkel

  • 1 liter vaniljesaus
  • 200 gram smør
  • 5 dl sukker
  • 12 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 6 ts bakepulver
  • perlesukker
  • kanel

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og pisk dette med sukkeret.
  2. Tilsett vaniljesaus og alt det tørre og kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin.
  3. Kle en vanlig, stor langpanne med bakepapir og fordel røren utover. Dryss over kanel og perlesukker.
  4. Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i ca 40 minutter.
Hvis en stor langpanne blir i meste laget, kan du fint halvere oppskriften. Da kan du steke den i en liten langpanne.
marsipanfigurer til dåp
Med litt marsipan skaper du den rette dåpsstemningen

PAVLOVA

Pavlova er en perfekt kake til store anledninger. Den ser ut som en liten fest i seg selv og smaker fantastisk. I tillegg er den glutenfri, noe som er perfekt på et kakebord som skal passe for alle.

Pavlova
Pavlova er genialt når du skal ha kake til mange! Den kan lages dagen før, og i tillegg er den glutenfri!

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Tilagningstid

100 - 120

Porsjioner

8-12

Nivå

Enkel

Marengsbunn:

  • 6 eggehviter
  • 250 gram sukker
  • 2 ts bringebæreddik
  • 2 ts maizena

Vaniljekrem

  • 5 dl kremfløte
  • 5 ts sukker
  • ca 4 dl vaniljekrem
  • jordbær, bringebær, blåbær
  • melisdryss

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 120 grader varmluft.
  2. Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pass på at du ikke får noe rester av eggeplommene i hvitene. Da er det vanskelig å få eggehvitene stive.
  3. Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin sammen med halvparten av sukkeret. Pisk eggehvitene og sukkeret til en løs marengs. Tilsett så resten av sukkeret og pisk helt til marengsen er helt stiv. Ta gjerne «snu bollen på hodet» – testen for å se om den er stiv nok.
  4. Helt til slutt vender du forsiktig inn bringebæreddik og maizena og blander det forsiktig sammen.
  5. Legg et bakepapir på et stekebrett og smør marengsen utover med en slikkepott. Hvis du ønsker en sirkelformet kake former du marengesen som en sirkel midt på papiret, hvis du ønsker kaken i en langpanne smører du den utover bakepapiret og lar det være igjen ca 5 cm i kantene av papiret. Vær klar over at du får en høyere marengsbunn ved å lage kaken sirkelformet, så velg selv hva du liker best.
  6. Stek kaken på midterste rille i ca 1,5 time. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er kald.
  7. Rett før kaken skal serveres pisker du kremfløte sammen med sukker. Når kremen er ferdig pisket har du vaniljekremen oppi og rører forsiktig rundt med en slikkepott til du får en deilig vaniljekrem.
  8. Når marengsen er blitt helt kald legger du den på ønsket serveringsbrett.  Deretter smører du vaniljekrem jevnt utover kaken.
  9. Rens og vask jordbær, bringebær og blåbær og dander dem fint utover kremen. Tilslutt drysser du litt melis over med en liten tesil  – og hvis du ønsker det kan du rive litt limeskall over helt til slutt. Da får du en litt syrlig spiss på kaken.
Hvis du ønsker å lage denne kaken dagen i forveien er det ingen problem. Da lar du den bare stå i ovnen til dagen etter. Ikke ta den ut og dekk den med plast, da vil den bli seig og marengsen vil ikke bli sprø. 

BLØTKAKE

Det er lite som er bedre enn en skikkelig bløtkake når man har noe ordentlig å feire. Når man smaker denne med hjemmelaget sukkerbunn skjønner man fort hvorfor denne kaken aldri går av moten.

Sukkerbrødet kan lages 1-2 dager før dåpen. Dagen før kan du fylle de ulike lagene, slik at det eneste som gjenstår på selve dåpsdagen er å pynte topplokket med krem og bær.

Bløtkake
Bløtkake med hjemmelaget sukkerbunn og banan, jordbær, bringebær og blåbær smaker himmelsk!

Tilagningstid

55 - 60

Porsjioner

10-12

Nivå

Enkel

Sukkerbunn:

  • 4 egg
  • 160 gram sukker
  • 100 gram potetmel
  • 90 gram hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • 6 dl kremfløte, pisket
  • sukker
  • 5 dl vaniljekrem
  • jordbær, bringebær, blåbær
  • banan
  • rørte jordbær til dynking av kaken

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Smør en rund kakeform (24 cm i diameter)
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  4. Sikt potetmel, hvetemel og bakepulver og vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell så røren over i formen.
  5. Stek sukkerbrødet i ca 45 minutter.
  6. Pisk fløten til krem og smak til med litt sukker.
  7. Del sukkerbrødet i tre lag. Legg det nederste sukkerbrødet på et fat.
  8. Smør rørte jordbær utover bunnen. Ha deretter på vaniljekrem, banan i skiver, friske bær og til slutt pisket krem.
  9. Legg på et lag til med sukkerbrød og gjenta prosessen.
  10. Til slutt legger du på det øverste laget med sukkerbrød og fordeler pisket krem utover med en kniv, før du avslutter med å legge masse friske bær på toppen.