Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Cake pops med sjokolade

Cake pops ser kanskje avansert ut, men er faktisk veldig enkelt å lage - så ikke la deg lure! Her får du en supergod og enkel oppskrift som passer perfekt til bursdager.

Cake pops
Cake pops ser nydelige ut på bordet, og smaken er garantert en sikker vinner og! Foto: Karoline Marberg

Hva i all verden er cake pops, og hvordan lager du det?  
Det ser kanskje avansert ut, men ikke la deg lure! Det er nemlig bare en kake blandet med glasuren du vanligvis pynter kaken med. Deigen formes som kuler og montert på en pinne. Veldig enkelt, supergodt og fancy Fortsett å lese for en mer utfyllende beskrivelse av hvordan lage nydelige cake pops! 

Tid

90 min - 120 min

Porsjoner

ca. 70 stk

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 1 pakke TORO Sjokoladekake Langpanne
  • 3,5 dl vann
  • 200 g smeltet smør
  • 1 pakke TORO Sjokoladeglasur Langpanne
  • 50 g smør, romtemperert
  • 6 ss vann

Glasur

  • 500 g sjokolade
  • 200 g hvit sjokolade

Pynt

  • Strøssel, kokosmasse, hakket sjokolade

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180°C. 
  2. Bland sammen vann og smeltet smør i en bolle. Ha i sjokoladekake-posens innhold og miks til du har en jevn røre.
  3. Hell røren i en langpanne (ca. 30 x 37 cm) kledd med bakepapir.
  4. Stek kaken på nederste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken tildekket med et kjøkkenhåndkle. Lag gjerne sjokoladekaken dagen i forveien.
  5. Smuldre kaken i en stor bolle.

    cake pops steg en

    Foto: Karoline Marberg

  6. Bland sjokoladeglasur-posens innhold med smør og vann. Pisk kraftig til du har en jevn, fin krem. Ha sjokoladeglasuren i bollen med oppsmuldret kake.

    Cake pops steg to

    Foto: Karoline Marberg

  7. Kna kakesmulene og sjokoladeglasuren godt sammen. Her er det fint å bruke engangshansker om du har det. Oppleves det litt for tørt, tilsett ekstra vann. Vær forsiktig og prøv deg fram med 1 ss om gangen.

    Cake pops steg tre

    Foto: Karoline Marberg

  8. Trill kuler i ønsket størrelse (ca. 1 ss per kule er en fin mengde) og legg på et brett med bakepapir. 
  9. Smelt ca. 40 g sjokolade. Dypp cake pops-pinnene i smeltet sjokolade før du presser dem ned i kulene. Sett til avkjøling i ca. 30 minutter.

    cake pops steg fire

    Foto: Karoline Marberg

  10. Smelt sjokoladen du ønsker å bruke som glasur og dypp kulene forsiktig i den. Pynt med strøssel eller annet du har tilgjengelig. 
  11. Sett kakene i glass med sukker eller opp ned på et fat og avkjøl i kjøleskapet slik at glasuren får satt seg. Cake pops oppbevares i kjøleskapet. 

    Cake pops med produkt ferdig

    Foto: Karoline Marberg

Tips: Hvis du ikke har nok pinner eller behov for så mange cake pops som oppskriften gir kan du lage enkle sjokoladekuler med noe av «kakedeigen». Sjokoladekulene kan være uten noe som helst eller pyntes med litt smeltet sjokolade. 

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer