Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Brownies uten egg

Dette er saftige og gode brownies uten egg, toppet med en fløyelsmyk ostekrem og sitronzest.

La barna pynte brownie, da smaker den fort enda bedre

Det er fullt mulig å lage de deiligste brownies uten egg. I denne oppskriften har vi tilsatt yoghurt naturell, som gir virkelig saftige brownies. Mens grovhakkede pekannøtter gir crunch.
En nydelig ostekrem med revet sitronzest (sitronskall) er er en perfekt match. Eller kjør på med fargesprakende kakepynt. Godt blir det uansett!

Vi anbefaler en stekeform som er omtrent halvparten så stor som et vanlig stekebrett.

Oppskriften er levert av kokkenogkonditoren.no

Brownies med ostekrem og revet sitronzest. 

Tid

40 min - 60 min

Porsjoner

1 stk mellomstor kake

Nivå

Easy

Brownie

  • 100 gr mørk sjokolade
  • 100 gr smør
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl brun farin
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl grovhakket pekannøtt

Kremost krem

  • 125 gr kremost
  • 80 gr smør
  • 170 gr melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk sitron

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Rør inn sukkeret, bruk visp.
  2. Så rører du inn siktet hvetemel og bakepulver. Rør til du får en klumpfri deig.
  3. Tilslutt har du i pekan nøtter.
  4. Kle formen med bakepapir og ha i deigen. Stek på 160 grader i 15-20 minutter.
  5. Mens kaken steker gjør du klar kremostkremen. Kutt smøret i små terninger og ha i en bolle sammen med kremost, melis og vaniljesukker. Bruk k-grind og pisk kremen luftig.
  6. Ta kaken ut av formen og la den avkjøle seg litt før du har på kremostkremen.
  7. Tilslutt rasper du over sitronzest.

Håper det smaker!

Har du dårlig tid er det greit med litt hjelp på veien. Toro glasurmiks til ostekrem inneholder ekte vanilje.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer