Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Brownies-oppskrift: Brownies med sjokoladebiter

Brownies må være en av Norges mest spiste kaker. De krever ikke dill og dall og passer både som dessert, på fredagskvelden, i bursdag og på hyttetur. Uansett hvilken kake som står ved siden av, er det ofte brownies som forsvinner først. Her er en variant med sjokoladebiter.

Brownies med sjokoladebiter
Foto: bakingforalle

Det fine med brownies er at den serveres i stykker, da kan man smake litt før den serveres og ikke minst gjemme bort noen kakestykker. For er det en ting som er sikkert, så er det at det ikke blir en smule igjen.

Denne oppskriften gir er en enkel måte å variere brownies på som gjør den enda litt bedre (om det i det hele tatt er mulig!)

Allergiinfo:

Brownies er melkefri ved bruk av margarin uten melk. Velg da en mørk sjokolade uten melk og sløyf den hvite sjokoladen.

Tid

40 min

Porsjoner

24

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Brownies Langpanne*
  • 2 egg
  • 1,5 dl vann
  • 150 g smeltet smør eller margarin
  • 150 g mørk sjokolade (50% eller 70%)
  • 150 g hvit sjokolade

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på varmluft 165 °C (ved over- og undervarme 175 °C). Grovhakk sjokoladen i biter. Rør sammen 2 egg, 1,5 dl vann og 150 g smeltet smør (eller margarin). Bland sammen med posens innhold og rør til en jevn, tykk røre. Tilsett sjokoladebitene og rør inn i deigen.

2. Bruk en form på ca 30×37 cm. Smør formen og klipp til bakepapir og legg i bunnen av formen. Fordel røren jevnt ved hjelp av en slikkepott. Stek på midterste rille i 25-30 minutter. (Bruker du en større form, eller stekeplaten som følger med stekeovnen må tiden reduseres med ca. 5 minutter.)

3. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i firkanter. Kaken skal være seig i midten og ha en litt sprø overflate.  Dryss et tynt lag melis over kakestykkene og server.

Advarsel: Farlig god!

*Ønsker du å lage TORO Brownies (12 kakestykker) tilpasser du tilberedningen og bruker kun 75 gram av de to sjokoladetypene.

*Er formen din større enn 20×30 cm? Bruk aluminiumsfolie til å lage skiller i formen så den blir riktig størrelse, og legg så bakepapir i formen.

Les også: Flaggermus-brownies til superhelten

Les også: Rocky Road-brownies

 

Oppskrift levert av: bakingforalle.no.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer