Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Bløtkake med jordbær og nøtter

Står det bløtkake på bordet, er det fest. Her er Plusstid-ekspertens suverene favoritt, samt hennes beste tips til hvordan få høy bløtkakebunn.

jordbær
Foto: iStock

Dette er bløtkaken jeg baker om igjen og om igjen, forteller Plusstid-ekspert Marit S. Marvik.

– Om det passer slik, fyller jeg den kvelden i forveien og pynter den på serveringsdagen. Noen ganger får den bursdagslys på seg, andre ganger står det flagg inni mellom jordbærene.

Tilagningstid

30 - 60

Porsjioner

8-12

Nivå

Enkel

Sukkerbrød

  • 5 egg
  • 150 g (1½ dl) sukker
  • 150 g (2 ½ dl) hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • ¾ liter kremfløte
  • 2 beger (a 280 g) Nora Jordbærsyltetøy, rørt
  • sukker etter smak
  • litt appelsinjuice til dynking

Pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 500 g friske jordbær
  • 1 pk jordbærgelé
  • pistasienøtter uten salt

Slik gjør du

Sukkerbrød:

  • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
  • Bland sammen hvetemel og bakepulver, siktes og vendes forsiktig inn i eggedosisen.
  • Hell røren i bakepapirkledd og eller godt smurt springform.
  • Stekes ved 175 °C i ca 25 min i springform, 24 cm på nest nederste rille.
  • Avkjøl på rist.

Del sukkerbrødet i tre lag og dynk bunnene.

Fyll:

  • Tin syltetøyet.
  • Stivpisk kremfløte og smak til med sukker.
  • Legg en av kakebunnene på et fat.
  • Bre halvparten av syltetøyet over og bre utover 1/3 del av kremen.
  • Legg på ny bunn og gjenta prosessen.
  • Legg på det siste sukkerbrødlaget, bre kremen over kaken slik at det dekker toppen og kantene.

Pynting:

  • Rør ut geleen, men bruk ½ dl mindre vann enn det står på pakken.
  • La den avkjøle, men ikke slik at den stivner.
  • Fordel jordbærene på toppen og sett kaken kaldt.
  • Ta den ut igjen når du skal pensle med geleen.
  • Settes kaldt igjen og pensle engang eller to til med gele.
  • Fyll hånden din med grovhakkede pistasienøtter og legg inntil rundt hele kaken.
  • Pynt evt. med noen hele på toppen.

Marits bløtkaketips

Bak i forveien

Bak sukkerbrødet en dag du har tid, pakk det godt inn og legg det i fryseboksen.

Det er enklere å fylle et sukkerbrød som ikke er helt nystekt.

Slik får du lett og luftig sukkerbrød:

Bruk alltid tempererte egg.

Du gir luftigere eggedosis og dermed lettere kakebunn.

Tips til bløtkakefyll

Det smaker godt med vaniljekrem, romkrem, makronfyll, hermetisk frukt, bringebær, multer eller krem blandet med friske jordbær.

Unngå søl

Hvis du pynter bløtkaken direkte på serveringsfatet, legg mellomleggspapir under deler av kaken og helt rundt på kakefatet.

Trekk papirene ut når kaken er ferdig pyntet.