Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Bærkake med fransipane

Dette er en mektig kake, inspirert av den mer kjente fyrstekaken.

Bærterte med fransipane og masse bær er tipp topp om sommeren. Foto: Kokken og Konditoren.

Denne kaken har vi gjort sommerfrisk og god, og den er toppet med deilig sjokolade og gode bær. Dette er en supersaftig og mektig kake – og den holder seg lenge.

Det betyr at den kan lages i god tid før den skal spises.

Råvarene du trenger for å lage en god bærterte med fransipane. Foto: Kokken og Konditoren.

Tertebunn

Tilagningstid

15 - 20

Porsjoner

1 stk langpanne

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 120 gr smør
  • 80 gr melis
  • 2 stk egg
  • 250 gr hvetemel

Slik gjør du

  1. Rør alt sammen til en jevn masse og kjevle den ut med litt hvetemel.
  2. Ha deigen oppi en langpanne kledd med bakepapir.

Nå kan du lage fyllet.

Fyll til terte

Tilagningstid

45 - 60

Porsjoner

1 stk langpanne

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 500 gr mandler
  • 300 gr smør
  • 300 gr sukker
  • 4 stk egg
  • 30 gr hvetemel
  • 100 gr mørk sjokolade
  • 100 gr fryste bringebær
  • 100 gr mørk sjokolade (til glasur)
  • 1 dl melk (til glasur)
  • Friske bær etter ønske

Slik gjør du

  1. Ha mandel, smør, sukker, egg, hvetemel, mørk sjokolade og fryste bringebær i en food proscesor og kjør dem til en jevn masse.
  2. Fordel fyllet utover bunnen du har gjort klar og stek kaken på 175 grader varmluft i 30-40 min.
  3. Avkjøl kaken.
  4. Smelt sjokolade og melk sammen og fordel jevnt utover kaken, avslutt med å drysse masse gode bær utover kaken.

Håper det smaker.

En fristende bærterte med masse bær og sjokolade! Foto: Kokken og Konditoren.