Kategori:

Baking

Kategori:

Baking

Fransk eplekake opp-ned

Tarte Tatin. Det høres vanskelig ut. Det er ikke det.

fransk opp ned-eplekake
Tarte tatin er en eplekake med karamellsaus. Den snus på hodet når den skal serveres.

Fransk eplekake opp-ned. Ikke la deg skremme av verken navnet eller at dette er en klassisk fransk dessert. Med denne fremgangsmåten kan du lage den franske eplekaken uten noe problem.

En klassisk tarte tatin er rett og slett en eplekake med karamellsaus som snus på hodet når den skal serveres, med det herlige resultatet at all den gode, karamelliserte sausen havner på toppen av kaka.

Med denne oppskriften blir kaka kanskje ikke like pen som originalen, men stol på oss når vi sier at den smaker vel så godt!

jentene spiser eplekake

Nam! Denne var god! Foto: Familiematblogg

[relatert_artikkel url=”https://www.plusstid.no/mat/baking/kaker/enkle-kaker/”]

Tid

50 min - 60 min

Porsjoner

8-12

Nivå

Enkel

  • 200 gram epler
  • 50 gram sukker til karamell
  • 1 ss smør
  • 2 ss sukker til strø
  • 1/2 ts kanel

  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram mel
  • 2 egg
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 sitron, saft og skall

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 grader.
  2. Skrell eplene, fjern kjernehusene og frøene før du kutter dem i biter.
  3. Lag lys karamell av sukkeret i en kjele. Tilsett smøret når karamellen er lys, og rør det ut.
  4. Hell karamellen i en springform (22 cm) som er dekket med bakepapir i bunnen.
  5. Legg på eplene og strø på sukker og kanel.
  6. Pisk sukker og smør hvitt. Ha i eggene ett og ett mens du pisker. Sikt mel og bakepulver, og vend det inn i massen. Smak til med sitronsaft og finrevet skall.
  7. Fyll kakemassen oppå eplene i springformen.
  8. Stek i ca 30 minutter og stikk en pinne i kaken. Er pinnen tørr når den kommer ut, er kaken ferdig.
  9. La den stå på kjøkkenbenken i 10-15 minutter slik at den får satt seg litt. Legg en tallerken eller fat oppå formen og snu den rundt, slik at toppen nå blir bunnen.