Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Vannbakkels med vaniljekrem

Imponer gjestene med hjemmelagde, fylte vannbakkels!

Se, så fristende! Slik lykkes du med hjemmelagde vannbakkels.
Se, så fristende! Slik lykkes du med hjemmelagde vannbakkels. Foto: Familiematblogg

Selvfølgelig kan du kjøpe vannbakkels når du får lyst på det. Men hvis du først har smakt hjemmelagde vannbakkels, blir forskjellen ganske stor når du går tilbake til kjøpevarianten.

Fylte vannbakkels mister fort litt av spensten når de står i butikken eller befinner seg i kjøledisken i flere timer. Når du lager dem hjemme kan du derimot spise dem bare et par minutter etter at de kommer ut av ovnen. Og tro oss. Det kommer du til å få lyst til!

Før du går i gang anbefaler vi å lese oppskriften ordentlig. Da er sjansen størst for at du ender opp med akkurat de herlige vannbakkelsene du så for deg da du gikk i gang.

Anna spiser frosne vannbakkels

Vannbakkels kan fryses – og de smaker skikkelig godt rett etter de er tatt opp av fryseren, hilsen Anna (6). Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

40 - 50

Porsjoner

Ca 13 vannbakkels

Nivå

Enkel

  • 2 1/2 dl vann
  • 125 gram smør
  • 1/4 ts salt
  • 125 gram hvetemel
  • 4 egg

Slik gjør du

  1. Skru på ovnen på over- og undervarme 200 grader. 
  2. Finn fram alle ingrediensene. Mål og vei opp alle ingrediensene nøyaktig før du begynner.
  3. Smør et stekebrett med smør og dryss over litt hvetemel, eller dekk med bakepapir
  4. Kok opp vann under lokk. Ikke la det koke så lenge at noe av vannet fordamper. 
  5. Tilsett salt og smør i det kokende vannet.  La det smelte og rør rundt. 
  6. La kasserollen stå på middels varme før du tilsetter alt hvetemelet i vannet på en gang, under stadig omrøring. Rør godt til det blir en jevn klump. 
  7. Ta kasserollen av varmen og hell deigen over i en annen bolle. 
  8. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hver speing og ikke tilsett neste egg før det første er rørt helt inn. Dette er avgjørende for å lykkes. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
  9. Bruk to skjeer og sett røren på stekebrettet.
  10. Stek vannbakkelsene på nederste rille i 20-25 minutter. Åpne ikke ovnsdøra underveis, da faller kakene lett sammen!
  11. Avkjøl på rist.
  12. Del vannbakkelsene i to og fyll dem med vaniljekrem. 
  13. Pynt vannbakkelsene med et melisdryss eller melisglasur tilsatt 2-3 romdråper.
Les gjennom oppskriften før du går i gang, da er sjansen størst for å lykkes med hjemmelagde vannbakkels.