Kategori:

Bakst

Kategori:

Bakst

Tacosnurrer

Tacorester rullet inn i hvetedeig = perfekt turmat eller i matboksen.

Tacosnurrer

Rester etter fredagstacoen er perfekte som fyll i pizzasnurrer. De er fine å fryse, legg den i matboksen om morgenen så tiner den og smaker nybakt til storefri.

Tilagningstid

90 - 95

Porsjoner

12 stk

Nivå

Enkel

  • 430 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 25 g gjær (fersk kvalitet)
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2 1/2 dl vann

Fyll

  • 300 g ferdig stekt kjøttdeig med tacokrydder
  • 2 dl t acosaus (mild eller sterk)
  • 1 halv rødløk, finhakket
  • 100 g revet ost

Slik gjør du

  1. Vei opp de tørre ingrediensene , smuldre opp gjæren og legg dette i en eltebolle, og tilsett væsken (maks 30 °C). Elt deigen med eltekrok på laveste hastighet til den slipper bakebollen i ca. 10 minutter. Legg i romtemperert smør i terninger og elt videre på lav hastighet i 10 minutter.
  2. Legg deigen over på et melet bakebord, legg over et rent kjøkkenhåndklede og hev deigen i ca. 30 minutter.
  3. Kjevle den deigen i et rektangel ca. 45 x 30 cm. Fordel hele flaten med tacosaus, mild eller sterk. Strø på fyllet. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i 12 skiver.
  4. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir, og etterhev i ca. 30 minutter med et kjøkkenhåndklede over. Strø gjerne litt reven ost på toppen innen steking.
  5. Stekes midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 – 15 minutter.

Tacosnurrene serveres lune!