Kategori:

Bakst

Kategori:

Bakst

3 litt sunnere muffins

Litt sunnere. Like gode.

Det er noe som skjer med barn når man nevner ordet «muffins». De er umiddelbart positivt innstilt. Så lenge de får servert kakene i de karakteristiske formene merker de ikke at det er litt sunnere muffins med mindre sukker, at melet er grovere og at det hovedsakelig er frukt og bær som sørger for den søte smaken.

Her får du våre tre favoritter på sunne muffins.

Oppskriftene er levert av familiematblogg.no

Barn lager muffins
At barn elsker muffins er ingen hemmelighet. Derfor er det godt med noen litt sunnere varianter!
Muffins på fat med melk
Lune muffins servert med kald melk på et selvlaget serveringsfat skaper god stemning.

Muffins med eple og kanel

Eplemuffins med kanel faller i smak både hos store og små. Her har vi byttet ut hvetemel med fullkorn og latt granola skape herlig krønsj på toppen.

Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER.

Muffins med blåbær og havregryn

Nydelige havremuffins med brunt sukker og fint sammalt mel i røra. En herlig kokos- og havretopping gjør dem litt annerledes, og til en favoritt hjemme hos oss.

Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER.

Muffins med kokos og bringebær

Mandelmel og yoghurt naturell i røra gjør disse muffinsene litt sunnere enn vanlig. Velg selv om du vil erstatte sukker med stevia for å gjøre dem enda sunnere.

Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER.

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer