Kategori:

Bakst

Kategori:

Bakst

Solskinnsboller

Hva er vel bedre enn solskinnsboller? Deilig gjærbakst fylt med masse vaniljefyll. Og husk - jo dypere grop, jo mere fyll får du i!

far og sønn lager solskinnsboller
Foto: iStock

Deilige solskinnsboller med en nydelig vaniljekrem får du her. Oppskriften er enkel og du får mange boller. De kan fint fryses og tines rett før du får neste storbesøk – eller litt og litt om gangen.

Les også: Alt du må vite for å lykkes med gjærbakst

skillingsboller
Foto: Holger Fangel

Tilagningstid

140

Porsjioner

30

Nivå

Enkel

  • 1200 g hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1 pose rød tørrgjær (for søte deiger)
  • 200 g sukker
  • 200 g smør

Vaniljekrem:

  • 1 pose Iduns Mors hjemmebakte - kakefyll, vaniljesmak
  • 3 ss sukker
  • 4 dl melk

Fyll:

  • ca. 40 g smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ts kanel

Pensling:

  • 1 egg
  • 2 ss vann

Slik gjør du

  1. Lag vaniljekrem etter anvisning på pakningen.
  2. Bland alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret på lav varme og ha i melken. Varm opp til ca. 37 °C. Hell det våte oppi bollen med det tørre. Elt deigen smidig og glatt med eltekrok i ca.10 minutter på lav/middels hastighet. Eventuelt elt deigen godt for hånd. Dekk bollen til og la deigen heve i ca. en time.
  3. Kjevl deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 30 cm. Smør på et lag med smør og strø over rikelig med sukker og kanel. Rull sammen fra langsiden. Del pølsen i like store skiver (ca. 1,5 cm tykke) og legg på et stekebrett. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la heve i 45-60 minutter.
  4. Lag en grop i midten av snurrene og fyll i med vaniljekremen. Pensle snurrene med sammenpisket egg og vann. Stek på 200 °C, midterste rille, i 10-12 minutter, eller til de har begynt å få en fin og gyllen farge.
  5. Avkjøl og dekorer med melisglasur.

Oppskrift er hentet fra: Idun Mors hjemmebakte

Les også: BOLLER

Les også: FERSKE KANELSNURRER

Barnas favoritt

Pynte pepperkaker til jul? Gjør det enkelt med ferdigbakte pepperkaker fra Sætre.

Les mer