Skribent:
Kategori:

Bakst

Tag:
Skribent:
Kategori:

Bakst

Tag:

Skolebrød på 3 måter

Enten det er skoleslutt eller skolestart som skal feires, så er det en ypperlig anledning til å spise nettopp skolebrød!

Skolebrød på 3 måter
Skolebrød er ikke bare den klassiske hvetebollen med grop i midten! Foto: Familiematblogg

Det klassiske skolebrødet, eller skoleboller som det også heter, er en vanlig hvetebolle med eggekrem, melisglasur og kokos, og enten man går på skolen eller ikke, så kan vi være enige om at nybakte skolebrød må være noe av det beste som finnes.

Men skolebrød trenger ikke bare være den klassiske hvetebollen med en grop i midten.

Skolebrød kan for eksempel lages som en stang eller i langpanne. Hemmeligheten ligger nemlig i kombinasjonen av eggekrem, glasur og kokos – en hellig treenighet man aldri skal tulle med!

Her har du oppskrift på 3 ulike varianter av skolebrød!

Oppskriftene er levert av familiematblogg.no

Ingredienser til skolebrød
Samme ingredienser – med 3 ulike resultater.

Klassiske skolebrød

Skolebrød slik vi er vant med å se dem. Luftige hveteboller med en grop i midten som er fylt med nydelig vaniljekrem, dekket av en herlig melisglasur som tilslutt er dyppet i kokos… Nam!

Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER.

klassiske skolebrød
Klassiske skolebrød. Foto: Familiematblogg

Skolebrødstang

Skolebrødstang eller hvetestang smaker akkurat det samme som klassiske skolebrød, men er bare et eneste stort skolebrød formet som en stang. Går kjappere å lage og er genialt hvis du skal ha gjester eller vil ha med deg noe skikkelig godt i selskap eller stranda.

Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER.

Skolebrødstang
Skolebrødstang. Foto: Familiematblogg

Skolebrød i langpanne

Det er fortsatt de samme elementene, men her kan du mer eller mindre helle hele den ferdig hevede hvetedeigen over i en langpanne som du ruter opp i et visst antall boller, omtrent som om du lager knekkebrød – før du legger på vaniljekrem og setter i ovnen. Når den er ferdig stekt  smører du melisglasur rundt vaniljekremen og drysser over kokos. Volia!

Oppskrift og fremgangsmåte finner du HER.

Skolebrød i langpanne
Skolebrød i langpanne. Foto: Familiematblogg

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer