Kategori:

Bakst

Tags:
jul
Kategori:

Bakst

Tags:
jul

Sirupssnipper

Sirupssnipper er en av de tradisjonelle 7 slagene som ofte blir bakst til jul i Norge.

sirupssnipper
Foto: Mors Hjemmebakte

Tilagningstid

25 - 30

Porsjoner

45 stk

Nivå

Enkel

  • 60 gr sukker
  • 100 gr sirup, mørk eller lys
  • 1/2 dl kremfløte
  • 60 gr smør
  • 1 stk eggeplomme, romtemperert
  • 1/4 ts ingefær, malt
  • 1/2 ts pepper
  • 3/4 ts natron
  • 250 gr hvetemel
  • 100 gr mandler, skåldede

Slik gjør du

  1. Kok opp sirup, sukker og fløte. Hell røren over smøret og rør til smøret er smeltet. Ha i eggeplommene, og avkjøl blandingen til den er lunken. Sikt litt av melet sammen med krydderet og natron. Bland det i røren.
  2. Sikt mer mel i røren til deigen er såpass fast at den kan eltes jevn. Dekk til deigen, og la den stå kaldt til neste dag.
  3. Ta små emner av deigen, og kjevl til ganske tynne leiver. Ikke bruk for mye mel til utbakingen. Løst mel på leiven gjør kakene kan bli grå. Skjær ut snipper med en bakkelspore. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg kakene med snittflaten ned like før stekingen.
  4. Legg kakene på en stekeplate, smurt eller med bakepapir. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i 8-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles flatt på rist.

Oppskriften er fra Idun – Mors Hjemmebakte bakeblogg, morshjemmebakte.no