Kategori:

Bakst

Tag:
jul
Kategori:

Bakst

Tag:
jul

Serinakaker

Kjør på med barndomsminner og lag serinakaker med ungene. Disse deilige, små julekaker med perlesukker og nøtter har vært fast inventar i julas kakebokser i generasjoner.

Serinakaker
Foto: Mors Hjemmebakte

Tilagningstid

30

Porsjioner

25 stk.

Nivå

Enkel

  • 250 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 1 stk egg

Til pynt / topping

  • 1 stk egg
  • hakkede mandler
  • perlesukker

Slik gjør du

  1. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sukker.
  2. Smuldre smøret og bland det med det tørre. Bland smøret godt inn med hendene. Pisk egget lett og bland det i deigen. Arbeid deigen godt sammen, og trill den ut til en lang pølse.
  3. Skjær pølsen i like jevnstore stykker, og trill dem til runde kuler. Legg kulene på en bakepapirkledd stekeplate, og trykk dem litt flate med en gaffel.
  4. Kakene pensles så med sammenpisket egg, før du drysser over finhakkede mandler og perlesukker.
  5. Kakene stekes på midterste rille i ovnen på 200 °C, i ca 10 min.
  6. Avkjøles på rist før de nytes!

Oppskriften er fra Idun – Mors Hjemmebakte bakeblogg, morshjemmebakte.no