Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Pølsehorn

Pølse i horn, pølsehorn eller «pigs in a blanket» som de også kalles. Uansett hva du kaller dem, dette er en sikker favoritt hos barn.

Pølsehorn
Pølsehorn smaker nydelig i seg selv, men kan også fort forvandles til et lite festmåltid med kålsalat, sprøstekt løk og en god, hjemmelaget ketchup. Foto: Familiematblogg

Pølsehorn er noe av det beste barna våre vet. De passer like godt til en enkel middag som de gjør i en barnebursdag. De tåler fint en tur i fryseren, noe som gjør dem til en genial hverdagsredning hvis du har noen på lur.

Pølsehorn er også supre å legge i matboksen hvis barna skal på på tur i barnehagen og trenger litt ekstra god matpakke.

Les også: RETTER MED PØLSE

Hennie lager pølsehorn

Hennie lager pølsehorn. Foto: Familiematblogg

Ingredienser til pølsehorn

Pølsehorn er en topp måte å bli kvitt pølserester om du har det i kjøleskapet. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

120 - 180

Porsjioner

20 pølsehorn

Nivå

Enkel

  • 1 pk med kjøttpølser (evt grill- eller wienerpølser
  • 850 gram hvetemel
  • 50 gram fersk gjær
  • 5 dl melk
  • 75 gram smør
  • 1 egg
  • 1 ss salt
  • melk til pensling
  • sesamfrø til strøssel

Slik gjør du

  1. Ha de tørre ingrediensene + et egg i en bakebolle. Varm opp melk til ca 37 grader og rør ut gjæren i melken. Deretter tilsetter du den lunkne gjærblandingen i melblandingen. Elt så deigen med en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 15 minutter. Tilsett litt og litt av det tempererte smøret mens deigen elter.
  2. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse i ca 1 time.
  3. Del så opp hver kjøttpølse i fire deler på langs. Du vil da få 20 tynne pølser.
  4. Jeg pleier så å dele horndeigen i to – for så å dele hver del i 10 deler.
  5. Deigbitene rulles til en lang leiv som så tvinnes rundt hver pølsebit.
  6. De ferdige pølsehornene legges så på en bakepapirkledd stekeplate der de etterheves på et lunt sted i ca 30 minutter.
  7. Før pølsehornene settes i oven pensles hornene med melk (evt egg) før du strør over sesamfrø til slutt.
  8. Pølsehornene stekes ved 225 grader i ca 10 minutter og nytes best «lune».