Bakst
Bakst
Polarbrød
Skikkelig gode polarbrød lager du enkelt selv!

Å lage polarbrød selv er mye enklere enn du tror, og det er en fin aktivitet å ta med barna på. At de hjembakte polarbrødene er fri for en rekke tilsetningsstoffer i forhold til dem du kjøper på butikken er jo også et stort pluss.
Hjemmelagde polarbrød er fine å fryse ned, og kan tas opp enten kvelden før eller på morgenen når nista skal smøres. De bruker ca 30 minutter til å tine på benken. Hvis du tar dem opp kvelden før kan du tine dem i kjøleskapet over natten.
Har du dårlig tid og trenger polarbrød fort kan du tine dem i ovnen på varmluft 175 grader i ca 5-10 minutter. Pakk dem da gjerne inn i aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.

Før polarbrødene skal stekes lager du små hull i dem med en spisepinne eller lignenede. Dette er en perfekt jobb for barna! Foto: Familiematblogg
Tilagningstid
120 - 140
Porsjoner
ca 24 polarbrød
Nivå
Enkel
- 400 gram fint sammalt mel
- 400 gram hvetemel
- 150 gram havremel
- 1/2 pose tørrgjær (evt 1/2 pk fersk gjær)
- 3 dl vann
- 3,5 dl melk
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 dl nøytral olje
Slik gjør du
- Ha alt det tørre i en bakebolle inkludert tørrgjær om du bruker det. Bruker du fersk gjær tilsetter du det i den lunkne melken og vannet.
- Ha så i oljen. Kjør dette på lav hastighet til alt er godt blandet – du kan så øke hastigheten litt og elte deigen i ca 10 minutter. Hev deigen 1 time.
- Del så deigen i ca 24 deler. Disse ruller du til boller, bollene kjevles så ut til de er 1/2 cm tykke.
- Legg brødene på en stekeplate med bakepapir. Prikk brødene med en spisepinne eller lignenede. La polarbrødene etterheve i ca 15 minutter.
- Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Polarbrødene skal være lett gyldne. Avkjøles på rist. Legg et kjøkkenhånkle over slik at brødene holder seg myke.
- Når brødene er helt avkjølt bør de pakkes i plast og legges i fryseren.