Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Polarbrød

Skikkelig gode polarbrød lager du enkelt selv!

Hjemmelagde polarbrød
Hjemmelagde polarbrød er våre barns matpakkefavoritt! Foto: Familiematblogg

Å lage polarbrød selv er mye enklere enn du tror, og det er en fin aktivitet å ta med barna på. At de hjembakte polarbrødene er fri for en rekke tilsetningsstoffer i forhold til dem du kjøper på butikken er jo også et stort pluss.

Hjemmelagde polarbrød er fine å fryse ned, og kan tas opp enten kvelden før eller på morgenen når nista skal smøres.  De bruker ca 30 minutter til å tine på benken. Hvis du tar dem opp kvelden før kan du tine dem i kjøleskapet over natten.

Har du dårlig tid og trenger polarbrød fort kan du tine dem i ovnen på varmluft 175 grader i ca 5-10 minutter. Pakk dem da gjerne inn i aluminiumsfolie slik at de ikke blir tørre.

Før polarbrødene skal stekes lager du små hull i dem med en spisepinne eller lignenede. Dette er en perfekt jobb for barna! Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

120 - 140

Porsjioner

ca 24 polarbrød

Nivå

Enkel

  • 400 gram fint sammalt mel
  • 400 gram hvetemel
  • 150 gram havremel
  • 1/2 pose tørrgjær (evt 1/2 pk fersk gjær)
  • 3 dl vann
  • 3,5 dl melk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl nøytral olje

Slik gjør du

  1. Ha alt det tørre i en bakebolle inkludert tørrgjær om du bruker det. Bruker du fersk gjær tilsetter du det i den lunkne melken og vannet.
  2. Ha så i oljen. Kjør dette på lav hastighet til alt er godt blandet – du kan så øke hastigheten litt og elte deigen i ca 10 minutter. Hev deigen 1 time.
  3. Del så deigen i ca 24 deler. Disse ruller du til boller, bollene kjevles så ut til de er 1/2 cm tykke.
  4. Legg brødene på en stekeplate med bakepapir. Prikk brødene med en spisepinne eller lignenede.  La polarbrødene  etterheve i ca 15 minutter.
  5. Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter. Polarbrødene skal være lett gyldne. Avkjøles på rist. Legg et kjøkkenhånkle over slik at brødene holder seg myke.
  6. Når brødene er helt avkjølt bør de pakkes i plast og legges i fryseren.