Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Matpakkerundstykker

Enkle, halvgrove rundstykker er perfekt å ha liggende i fryseren. Ta opp ønsket antall på kvelden eller morgenen, og få verdens beste matpakke.

Matpakkerundstykker med solsikkefrø
Heldig er den som får ferske rundstykker i matpakken! Foto: Familiematblogg

Noen enkle, halvgrove rundstykker er perfekt å ha liggende i fryseren. Det er redningen de dagene dere kommer på altfor sent at dere mangler brød til matpakkene dagen etter. Ta da opp ønsket antall rundstykker på kvelden og la dem tine i kjøleskapet natten over.

Ønsker du grovere rundstykker, reduserer du mengden hvetemel og øker mengden sammalt mel. Du kan også velge mellom sammalt fint mel eller grovt, alt ettersom hvor grove rundstykker dere foretrekker. Melmengden kan også erstattes med frø og havregryn for variasjon.

 

Hennie baker

Med solsikkefrø på toppen blir rundstykkene ekstra gode. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

140 - 160

Porsjoner

ca 20 rundstykker

Nivå

Enkel

  • 700 gram hvetemel
  • 150 gram sammalt mel
  • 50 gram fersk gjær
  • 5 dl melk
  • 100 gram smør
  • 2 egg
  • en god klype salt

Slik gjør du

  1. Ha mel, salt og egg i en bakebolle.
  2. Varm opp melken til ca 37 grader. Tilsett gjær og rør den ut i melken.
  3. Tilsett så gjærblandingen i alt det tørre.
  4. Elt deigen med en kjøkkenmaskin i ca ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du smøret litt etter litt.
  5. Hev til dobbel størrelse (ca 1 time).
  6. Form gjærdeigen til rundstykker i ønsket størrelse og form.
  7. Sett rundstykkene på to bakepapirkledde stekebrett.
  8. Legg et rent kjøkkenhåndkle over rundstykkene og sett dem på et lunt sted. La dem etterheve ca 30 minutter.
  9. Før rundstykkene settes i ovnen pensles de med egg eller melk etter ønske. Dryss også over frø som feks sesamfrø eller solsikkefrø om du ønsker det.
  10. Sett rundstykkene i forvarmet ovn (200 grader) og stek dem i 10- 12 minutter.
  11. Avkjøl på rist.