Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Lussekatter

Lussekatter bakes tradisjonelt til 13. desember for å feire Luciadagen, men de smaker godt hele julen gjennom! Her er en superlett oppskrift som garantert faller i smak.

Lussekatter er en fin tradisjon som både store og små syns er stas. Foto: Baking for alle

Tilagningstid

90 - 120

Porsjioner

12-16 stk.

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 1 pose TORO Hveteboller
  • 50 g smør
  • 1 g malt safran eller gurkemeie
  • Rosiner til pynt
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du

  1. Tilbered bolledeigen som anvist på pakken og tilsett safran/gurkemeie.
  2. Forhev deigen i ca. 10 minutter.
  3. Rull deigen til en tykk pølse og del den i 12-16 deler. Ta en del og rull den mellom hendene til den former en tynn, lang pølse. Ta så tak i endene og form til en lussekatt. Legg over på stekebrett og etterhev i ca. 1 time.
  4. Pynt med rosiner og pensler forsiktig lussekattene med et sammenpisket egg.
  5. Stek på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.