Kategori:

Bakst

Kategori:

Bakst

Boller formet som gresskar

Å sette frem en kurv med velduftende og deilige boller formet som gresskar kan virkelig sette stemningen. De er perfekte til kveldskosen eller til å dele ut til små monstre som ringer på døren og roper «Knask eller knep?».

Boller formet som gresskar
Foto: Baking for alle

Mange tenker på gresskar som selve symbolet på Halloween. Den ikoniske formen og sterke oransje-fargen har bidratt til å sette sitt preg på hele Halloweenfeiringen. Denne herlige varianten av de klassiske hvetebollene faller garantert i smak hos både store og små. De er også mye enklere å lage enn de ser ut som.

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.

Oppskriften er hentet fra Toros bakeblogg Baking for alle.

Tid

75 min - 90 min

Porsjoner

12-16

Nivå

Enkel

  • 1 pose Toro Hveteboller
  • 3 dl vann
  • 50 g smeltet smør (eller margarin)
  • 1 sammenpisket egg til pensling
  • 2 poser hel kanelstang

Slik gjør du

1. Tøm posens innhold i bakebollen. Smelt smøret og tilsett 3 dl vann. Væsken skal være ca. 40 °C.

Tilsett væsken i det tørre og elt deigen i ca. 5 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet. Har du ikke kjøkkenmaskin kan du elte for hånd i 8-10 minutter. Elt til deigen blir smidig. Lang og god elting er bakerens beste råd for perfekte boller.

Dekk bollen med plastfolie og/eller et håndkle og sett den på et lunt sted (når du baker gjærbakst er det viktig at det ikke er trekk, det kan drepe gjæren). La deigen heve i 10 minutter. (Forheving hever smaken, så hev gjerne deigen i opptil 60 minutter om du har tid.)

2. Kna deigen og rull til en pølse (bruk litt olje på hendene og på bordet om deigen klisser). Del i 12-16 deler og trill ut boller. Trykk håndflaten ned mot benkeplaten mens du ruller rundt. Slipp opp vekten litt etter litt. Da blir formen på bollene fine og runde.  Sett bollene på et stekebrett med bakepapir.

3.Stikk en halv kanelstang ned i midten av hver bolle. Dekk brettet med plastfolie og/eller et kjøkkenhåndkle. La bollene heve på et lunt sted i ca. 1 time. Da blir de ekstra gode!

4. Bruken saks og klipp åtte snitt inn mot kanelstangen, slik at bollen får en slags gresskarsform. Pass på å klippe langt nok inn mot midten, da bollene vil heve i ovnen.

Gresskarboller_step_by_step

Trykk kanelstangen ned, dersom den har løftet seg under heving.

5. Sett ovnen på 225 °C (ved varmluft 215 °C). Pensle forsiktig bollene med et sammenpisket egg (eller melk). Stek så bollene på midterste rille i ca. 10 minutter og avkjøl på rist.

Bollene kan fryses.