Kategori:

Bakst

Karnevalboller

Har du noen gang møtt et barn som ikke liker boller? Det blir fest når disse sambabollene, saftige boller med fargerik pynt, settes på bordet.

boller med farget pynt
Foto: Morshjemmebakte.no

Disse fargerike bollene er en slager i bursdager!

 

Sambaboller

Tilagningstid

60 - 75

Porsjoner

30 stk

Nivå

Enkel

  • 150 gr smør
  • 2 1/2 dl melk
  • 2 1/2 dl vann
  • 260 gr melis
  • 50 gr gjær for søte deiger (fersk kvalitet)
  • 1000 gr hvetemel
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferske bakst
  • 1/2 ts salt

Pynt

  • sukker
  • 2-3 forskjellige konditorfarger

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og tilsett melk og vann. Avkjøl til maks 30 °C, smulder gjæren inn i væsken og rør rundt.
  2. Hell væsken i en bakebolle.
  3. Tilsett hvetemel, melis, kardemomme og ferske bakst. Elt deigen med eltekrok på laveste hastighet i 10-12 minutter til deigen er glatt og smidig og slipper bakebollen.
  4. Legg deigen på en melet kjøkkenbenk, og la deigen hvile under et klede i 10 minutter. Kutt deigen i 30 like stor deigemner og trill til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, legg over et klede og hev bollene til dobbelstørrelse i ca. 45-60 minutter.
  5. Stek bollene midt i ovnen med vanlig over/undervarme  ved 200 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Ta litt sukker i 2-3 småposer, noen dråper konditorfarge og kna fargen inn i sukkeret.
  7. Smelt litt smør, pensle på toppen av de avkjølte bollene og dypp bollene i det fargede sukkeret.