Kategori:

Bakst

Tags:
jul
Kategori:

Bakst

Tags:
jul

Kakemenn

Gode, fristende og tykke kakemenn er manges julefavoritt. Her er oppskrift på en av julens aller beste kaker.

kakemenn
Foto: Mors Hjemmebakte

Tilagningstid

25 - 60

Porsjoner

40 stk

Nivå

Enkel

  • 100 gram smør
  • 3 dl sukker
  • 2 dl melk
  • 1 ts Hornsalt
  • 1 liter hvetemel

Slik gjør du

  1. Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen smør, sukker, melk og halvparten av melet, blandet med hornsalt.
  2. Tilsett mer mel til deigen er passe tykk. Dekk til deigen med plast og la den stå kjølig i et par timer, eller gjerne natten over.
  3. Kjevl ut deigen til den har en tykkelse på ca 0,5 cm . Trykk ut figurer.
  4. Stek kakene i 6-8 minutter på midterste rille i ovnen ved 175 ºC.
  5. La kakene avkjøles og tørke helt, før de dekoreres med konditorfarger.
Forslag til pynt: Idun Mors hjemmebakte konditorfarger til pensling

Oppskriften er fra Idun – Mors Hjemmebakte bakeblogg, morshjemmebakte.no

Les også: 12 NYDELIGE JULEKAKER

Følg Plusstid på Facebook for flere tips og oppskrifter.