Kategori:

Bakst

Kategori:

Bakst

Halloweenmuffins

Om du skal imponere med noe spiselig på Halloween, anbefaler vi deg å lage disse halloweenmuffinsene. De vil garantert lyse opp, og kan deles ut som en fargerik og spiselig overraskelse.

Halloweenmuffins
Foto: Baking for alle

Svart og oransje er blitt typiske halloweenfarger. De representerer natt og mørke makter og gresskar og markens grøde. Fargene går ofte igjen når man pynter til halloween, og fungerer også utmerket som spiselig dekor på halloweenmuffins.

Visste du at: Halloween stammer fra det engelske uttrykket All Hallows Eve som betyr alle helliges kveld? Tradisjonelt sies det at på denne kvelden er skillet mellom den åndelige spøkelsesverden og den faktiske verden nesten borte.

 

Tid

40 min - 45 min

Porsjoner

10-12

Nivå

Enkel

 • 1 pose Toro Lyse Muffins
 • 1,5 dl vann
 • 100 g smeltet smør (eller margarin)
 • Muffinsformer

Glasur

 • 2 dl melis
 • Vann
 • Oransje (eller rød og gul) konditorfarge – det blir best med det konditorfarge-pulveret fra Cacas du får kjøpt på Jernia, Kitchn etc.
 • Dekorpenn (eller smeltet sjokolade) til å tegne figurer

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 200 °C (ved varmluft 190 °C).
 2. Rør sammen 1,5 dl vann og 100 g smeltet smør (eller margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.
 3. Sett frem 12-16 små muffinsformer. De fineste muffinsene får du om du bruker muffinsbrett, men det går også fint uten. Om du ikke bruker muffinsform, anbefaler vi å bruke to muffinsformer. Fyll formene ¾ fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. Stek muffinsene på midterste rille i ca. 12 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved bruk av en kakenål eller fyrstikk. Er nålen uten flytende deig er muffinsene ferdig. Lag glasur mens muffinsene avkjøles.
 4. Bland sammen melis og vann til melisglasuren får passe konsistens. Ta litt og litt konditorfarge i glasuren til du har fått ønsket oransjefarge. Et tips kan være å ta litt glasur til side som du blander med konditorfargen. Tilsett så litt og litt av den fargede glasuren med resten av glasuren. På denne måten vil du få bedre kontroll på fargen. Fordel glasuren over muffinsene med en skje.
 5. Bruk en dekorpenn (kan kjøpes på Jernia) eller smeltet sjokolade (i en plastpose med hull i et hjørne) for å lage skumle Halloween-figurer
Ved bruk av muffinsbrett får du den fineste fasongen på muffinsene.

Allergiinfo

Toro Lyse Muffins er glutenfri.

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer

Følg Plusstid på Facebook for flere oppskrifter.

Oppskriften er hentet fra Toros bakeblogg Baking for alle.