Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Ferske kanelsnurrer

Kanel og sukker i bakst er alltid en vinner. Her kommer en deilig oppskrift, og bilder av hvordan disse lages, steg for steg.

Tilagningstid

120

Porsjioner

Ca. 24 stk.

Nivå

Enkel

  • 1 kg hvetemel
  • 2 dl sukker
  • 200 g smør
  • 1 egg
  • 2 ts kardemomme
  • ½ salt
  • 50 g tørrgjær
  • 5 dl helmelk
  • egg til pensling

Fyll

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 2 ss kanel

Slik gjør du

  1. Ha alle deigens ingredienser i en miksebolle utenom smøret og elt på lav hastighet i ca. 15 minutter til deigen slipper kantene (bruk eltekrok).
  2. Skjær kaldt smør i små terninger og tilsett deigen. Elt så videre i 15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og sett den på et lunt sted i 1-2 timer. Mens deigen hever, kan du ta ut smøret til fyllet og la dette bli romtemperert. Rør sammen smøret med sukker og kanel og la stå.
  3. Strø mel på benken og kna deigen i et par minutter. Del deigen i to og kjevle så ut et rektangel. Fordel halvparten av blandingen utover halve rektangelet og brett den usmurte delen over. Skjær strimler på ca. 1,5 cm i bredden, tvinn disse og lag en liten knute. Det er viktig at endene blir liggende under på stekebrettet. Husk å dekk brettet med bakepapir. La snurrene etterheve i ca. 20 minutter.
  4. Gjør det samme med den andre delen av deigen. Pisk sammen et egg og pensle bollene godt. Strø gjerne litt perlesukker på toppen som pynt.
  5. Stekes på 225 °C i til snurrene blir gyldenbrune, ca. 10-15 minutter.

Om Lise

Bakeglede av Lise Stenersen
Bakeglede kan kjøpes på norwegianbaking.com

Oppskriften er hentet fra boken min Bakeglede.

Jeg har vært glad i kaker og søtsaker så lenge jeg kan huske. Minnene om sjokoladekaken til mormor, wienerbrødene til farmor og mammas deilige vafler, har betydd mye for meg.

Disse barndomsminnene har jeg fortsatt trygt plassert i hjertet mitt og vil gjerne dele noen av de med andre som også liker å bake.

Du finner flere av oppskriftene mine på somethingsweet.no