Skribent:
Kategori:

Bakst

Tag:
Skribent:
Kategori:

Bakst

Tag:

Grove, eltefrie rundstykker

En god og enkel oppskrift på eltefrie rundstykker er gull verdt. Særlig når du er på hyttetur og langt unna kjøkkenmaskinen som kan gjøre eltingen for deg.

Grove eltefrie rundstykker
Grove eltefrie rundstykker. Foto: Familiematblogg

Flere av de eltefrie brødoppskriftene krever lang hevetid, og er geniale å røre sammen på kvelden, for så å resultere i ferske rundstykker til frokost. Men det er ikke alltid man kan vente en hel natt på maten.

Da kan du bruke denne oppskriften. Den blir minst like god. Og i motsetning til mange av de andre eltefrie brødene og rundstykkene som er helt klart best ferske, blir disse rundstykkene nesten bedre når de er fryst.

Så sørg for å lage en stor porsjon og legg i fryseren. Når du trenger dem gir du dem 10 minutter på 190 grader varmluft, og du har nydelige rundstykker som føles helt ferske.

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer
Eltefrie rundstykker er lett å lage

LagreLagre

Tilagningstid

100 - 120

Porsjioner

20 rundstykker

Nivå

Enkel

  • 7 dl sammalt grov hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 1 dl kruskali
  • 2 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl havregryn
  • 2 ts salt
  • 8 dl lunkent vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 pk gjær
  • 1 ss honning
  • 125 gram yoghurt naturell

Slik gjør du

  1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  2. Rør ut gjæren i det lunkede vannet og tilsett så olje, honning og yoghurt i gjærblandingen.  Bland det hele sammen enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin hvis du har det.
  3. Hev deigen i ca 40 -60 minutter. Deigen blir ganske klissete, så når jeg nå lager rundstykker bruker jeg to skjeer for å legge deig i passende størrelse på bakepapir.
  4. Etterheves på brett i ca 20 minutter. Rundstykkene pensles med egg før du strør over solsikkefrø eller gresskarkjerner.
  5. Stekes på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist.
Er du god til å planlegge egner denne deigen seg også veldig godt til å heve over natten. Da reduserer du gjærmengden til 1/4 pakke gjær.

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer