Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Grove horn med ost og skinke

Rykende ferske, grove horn med smeltet ost og skinke er perfekt til til lunsj eller som kveldsmat! Enkel og god oppskrift.

grove-horn

De grove hornene kan minnes om små pizzaer – med ingredienser som pizzasaus, ost og skinke. De er sunne å spise og vil garantert bli populære hos de små (og store).

Les også: Alt du må vite for å lykkes med gjærbakst

grove horn med ost og skinke

Tilagningstid

120

Porsjioner

8

Nivå

Easy

  • 200 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvetemel
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 1 pose tørrgjær original
  • 1 ts sukker
  • ½ ts salt
  • 60 g smør
  • 3 dl melk

  • ½ glass Idun Pizzasaus Original
  • 200 g smårettskinke
  • 100 g revet ost

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret på lav varme og ha i melken. Varm opp til ca. 37 °C. Hell det våte oppi bollen med det tørre. Elt deigen smidig og glatt med eltekrok i 5-10 minutter på lav/middels hastighet. Eventuelt elt deigen godt for hånd. Dekk bollen til og la deigen heve i ca. en time.
  2. Kjevl ut deigen til en sirkel og del i 8 (ev.16 små) trekanter. Fordel pizzasaus, skinke og ost på hver del og rull sammen mot snippen. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 30 minutter.
  3. Pensle med egg og stek på 225°C, midt i ovnen, i 10-15 minutter, til de har begynt å bli gylne. Avkjøl på rist.

Oppskrift er hentet fra: Idun Mors hjemmebakte

Les også: LAG SURDEIG STEG-FOR-STEG

Les også: GROVE SPELT KNEKKEBRØD

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer