Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Gode glutenfrie pølsebrød

Gjør ungene glade og server glutenfrie pølsebrød i bursdagen!

Glutenfrie pølsebrød

Når barn samles serveres det ofte pølser. Pølser til bursdag, pølser på tur og pølser til 17. mai.  Har noen av barna glutenallergi må de som regel spise pølser uten både lompe og brød, for det finnes ikke noe glutenfritt alternativ i bursdagen.

Men det er faktisk ikke veldig vanskelig å lage en glutenfri deig som egner seg godt til hjemmelagde pølsebrød og som sørger for at alle de små bursdagsgjestene blir både mette og fornøyd.

Glutenfri bakst har en tendens til å bli litt tørr, men tilsetter du masse gode ingredienser som yoghurt, olje og smør er sjansen langt større for at deigen blir lettere å jobbe med, og at pølsebrødene smaker skikkelig godt.

Husk også å tilsette fiberhusk i deigen, som er laget for å gjøre nettopp glutenfri bakst litt smidigere.

 

'

Tilagningstid

100 - 120

Porsjioner

16-18 pølsebrød

Nivå

Enkel

  • 500 gram lyst glutenfritt mel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss fiberhusk
  • 100 gram smeltet smør
  • 1,5 dl yoghurt naturell/ rømme / kesam
  • 3 dl melk
  • 1,5 dl lunkent vann
  • sesamfrø / valmuefrø til topping

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene bortsett fra fiberhusk i en bakebolle.
  2. Smelt smør og ha det i en annen bakebolle sammen med melk og vann. Rør godt. Rør inn  fiberhusken å la det stå i et minutt før du blander det sammen med de tørre ingrediensene.
  3. Rør alt godt sammen og kna til du får en jevn fin deig. La gjerne deigen være litt klissete, da blir resultatet bedre enn hvis deigen er helt fast.
  4. La deigen heve dekket med plast et lunt sted i minimum 1 time.
  5. Legg et bakepapir på en stekeplate og bruk en skje når du skal forme hamburgerbrødene direkte på stekebrettet. Pensle til slutt med vann eller melk før du lar dem etterheve i ca 30 minutter.
  6. Sett på ovnen på 200 grader over- og undervarme.
  7. Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter.
  8. Avkjøl på rist.
Hvis du først skal sette en glutenfri deig, så benytt anledningen til å lage både hamburger- og pølsebrød som du kan legge i fryseren. Da har du noe på lur de gangene dere får besøk av en som ikke tåler gluten.
' ' '