Kategori:

Bakst

Kategori:

Bakst

Søte horn med Nugatti

Det er mye man kan lage med gjærdeig - horn for eksempel? Disse er fylt med deilig Nugatti - men det funker like godt med syltetøy. Kos dere!

Å bake sammen er kos for både liten og stor. Og fylte horn er en familiefavoritt. Disse er den søte varianten.Foto: iStock

Søt gjærbakst med Nugatti som fyll er en suveren kombinasjon. Både voksne og barn liker dette -det er ikke til å legge skjul på! De er superenkle å lage og passer godt til helgekos eller hverdagskos.

Tid

120 min

Porsjoner

8 store eller 16 små

Nivå

Enkel

  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 pose tørrgjær for søte deiger
  • ½ ts kardemomme
  • ½ ts salt
  • 100 g smør
  • 3,5 dl melk

Fyll:

  • ½ boks Nugatti

Pensling:

  • 1 egg
  • 2 ss melk

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret på lav varme og ha i melken. Varm opp til ca. 37 °C. Hell det våte oppi bollen med det tørre. Elt deigen smidig og glatt med eltekrok i 5-10 minutter på lav/middels hastighet. Eventuelt elt deigen godt for hånd. Dekk bollen til og la deigen heve i ca. en time.
  2. Kjevl ut deigen til en sirkel og del i 8 (ev.16 små) trekanter. Fordel en teskje nugatti på hver del og rull sammen mot snippen. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 30 minutter.
  3. Pensle med sammnpisket egg og melk. Stek på 225°C, midterste rille, i 10-15 minutter, til de har begynt å bli gylne. Avkjøl på rist.
søte horn med nugatti med produkter
En pose Toro-boller og en boks Nugatti og du er nesten i mål. Foto: Holger Fangel

Les også: DESSERTPIZZA

 

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer