Skribent:
Kategori:

Bakst

Skribent:
Kategori:

Bakst

Frosne pizzabunner

Med frosne pizzabunner i fryseren tar det ikke lenger tid å lage en hjemmelaget pizza enn det tar å varme opp en ferdigvariant.

Ferdigstekte pizzabunner
Lag dobbel porsjon med pizzadeig neste gang dere skal ha pizza. Deigen som blir til overs kan du bake ut og legge i fryseren. Foto: Familiematblogg

Fyll opp fryseren med ferdigstekte pizzabunner! Perfekt å ha på lur til de dagene hvor alle er fysne på noe godt, men ingen orker å bruke tid på kjøkkenet.

De tynne bunnene tiner mens ovnen blir varm. Så er det bare å legge på ønsket fyll og nyte en deilig hjemmelaget pizza!

Hennie kjevler ut pizzadeig

Lag gjerne noen små minipizzaer til barna når dere først er i gang! Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

90 - 120

Porsjoner

8 pizzabunner

Nivå

Enkel

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ss salt
  • 500 gram pizzamel

Slik gjør du

  1. Bland sammen vann, olivenolje, gjær og sukker. Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter.
  2. Ha i mel og salt. Elt så deigen videre i ca 15 minutter på lav hastighet.
  3. Ha deigen på et godt melet bakebord og la den hvile i 20 min.
  4. Del deigen inn i fire. Lag fire boller som du legger på et oljet bakebrett. La så deigen stå i romtemperatur i ca 1 time.
  5. Når bollene har fått dobbel størrelse kan de oppbevares i kjøleskap frem til bruk.
  6. Kjevle ut pizzabunnene.
  7. Stek bunnene ca 4 minutter på maks temperatur. Bruk gjerne pizzastein hvis du har det. Husk da å sette inn pizzasteinen ca 15-20 minutter før du skal steke pizzaene. På den måten vil steinen bli skikkelig varm og god.
  8. Bunnene avkjøles, stables med bakepapir i mellom og pakkes godt inn i plast, før de legges i fryseren.