Kategori:

Bakst

Tag:
Kategori:

Bakst

Tag:

Eplemuffins med vaniljekrem

Livet er for kort til å ikke spise eplemuffins når vi først har muligheten.

Eplemuffins med vaniljekrem

Jeg sitter ofte og jobber på Samson bakeri – som forøvrig er blitt fantastisk fint etter at de pusset opp samtlige bakerier – og der tror jeg muligens de har verdens beste eplemuffins.

Hver gang jeg er der og får øye på de nystekte eplemuffinsene bak disken begynner jeg å tenke på noe jeg så på deres Instagram-konto for ikke så lenge siden:

“Er det misunnelsesverdig eller trist å ha selvdisiplin nok til å stå imot nystekte kanelboller?”

Betimelig spørsmål jeg stadig stiller meg når det gjelder eplemuffins. Svaret mitt er nok det samme enten det gjelder kanelboller eller eplemuffins: Livet er for kort til å ikke spise eplemuffins når jeg først har muligheten!

For en ting er sikkert, hvis du lager disse muffinsene en solfylt og varm septemberdag, og helst spiser dem ute i klar, sprø høstluft, gjerne sammen med en god kopp kaffe, så er det igrunnen lite som føles trist. Det tror jeg at jeg kan garantere.

Denne oppskriften er hentet fra Lise Finckenhagen, og den minner ganske mye om de fantastiske muffinsene til Samson, så denne oppskriften er vel verdt et forsøk!

Oppskriften er levert av familiematblogg.no

Tid

40 min - 45 min

Porsjoner

10-12

Nivå

Enkel

Til ca 12 muffins trenger du:

  • 150 g smør
  • 2 store egg
  • 150 gram sukker
  • 230 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts ekte vaniljesukker *
  • 1 dl fløte
  • 2-3 syrlige, norske epler
  • 2 dl vaniljekrem (kjøp ferdig)
  • 2 ts kanel
  • 2 ss sukker
  • perlesukker til pynt

Slik gjør du

  1. Smelt og brun smøret forsiktig til det blir nøttebrunt. Avkjøl.
  2. Skrell og skjær eplene i jevne båter. Vend så eplebåtene med 2 ss sukker og 2 ts kanel.
  3. Visp så egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Visp smøret raskt inn i eggedosisen. Rør inn det tørre vekselsvis med fløten (her kan du også bruke melk hvis du heller ønsker det)
  4. Fordel røren i muffinsformene, fyll formene  3/4 fulle. Legg på en skje med vaniljekrem på her muffins og stikk ned 2-3 eplebiter (har du barn som ikke er så glad i bakt frukt kan du lage noen muffins uten eplebiter) Dryss over litt perlesukker og hakkede nøtter hvis du ønsker det.
  5. Stek muffinsene midt i ovnen ved 190 grader i ca 20-25 minutter.
* Med ekte vaniljesukker menes hjemmelaget som er sukker blandet med vaniljestang. Det går selvfølgelig helt fint å bruke vanlig vanlijesukker fra boks.

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer