Kategori:

Bakst

Tag:
jul
Kategori:

Bakst

Tag:
jul

Brune pinner

Rekk opp hånde de som elsker brune pinner! Disse lettlagde kakene er en av julens absolutte favoritter.

brune pinner
Foto: Mors Hjemmebakte

Tilagningstid

30

Porsjioner

1

Nivå

Enkel

  • 200 g meierismør
  • 200 g sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel

Pensling og dryss

  • 1 sammenvispet egg
  • perlesukker
  • hakkede mandler

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker godt sammen. Bland i resten av ingrediensene.
  • Elt deigen godt og del den i 6 emner. Trill pølser og legg de på en bakepapirkledd stekeplate. Trykk pølsene litt flate med en gaffel.
  • Pensle med egg, dryss på mandler og perlesukker.
  • Stek kakene på midterste rille i ovnen på 175 ºC i ca 10 minutter.
  • Ta ut kakene og skjær dem i skrå, smale pinner (ca 1,5-2 cm), mens de fortsatt er varme.
  • Avkjøles deretter på rist.

Oppskriften er fra Idun – Mors Hjemmebakte bakeblogg, morshjemmebakte.no