Kategori:

Bakst

Tags:
jul
Kategori:

Bakst

Tags:
jul

Biscotti med sjokolade og nøtter

Biscotti er en italiensk klassiker som passer perfekt til julens kakebord. Dypper du kaken i sterk kaffe, eller varm sjokolade hvis du er barn, blir kaken god og myk.

julebiscotti
Foto: Mors Hjemmebakte

Tilagningstid

60 - 70

Porsjoner

70 stk

Nivå

Enkel

  • 150 gr smør
  • 250 gr sukker
  • 400 gr hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk appelsin (revet skall)
  • 3 stk egg
  • 120 gr 55 % sjokolade
  • 100 gr hasselnøtter

Pensling

  • 1 stk egg

Slik gjør du

  • Bland smør, sukker, mel appelsinskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene, grovhakket sjokolade og hakkede nøtter.
  • Rull deigen til pølser, ca. 2 cm høye og 6 cm brede. Legg deigpølsene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
  • Pølsene settes med litt avstand på et stekebrett med bakepapir, og pensles med egg. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 ºC i ca. 25-30 minutter.
  • Ta kakene ut av ovnen og skjær pølsene på skrått, ca. 2 cm brede med en skarp kniv mens de er varme.
  • Avkjøl kakene på en rist.
Oppbevar kakene i en tett boks i romtemperatur.

Oppskriften er fra Idun – Mors Hjemmebakte bakeblogg, morshjemmebakte.no