Kategori:

Vasketips

Kategori:

Vasketips

Slik vasker du toalettet mest mulig effektivt

Rengjøring av toalettet er og blir kjedelig. Derfor bør du i hvert fall vaske det riktig.

Nyvasket toalett sett ovenfra.
Foto: Istock

Både rekkefølgen og metodene har betydning når du skal vaske doen. Her er vaskeekspert Malin Skaars tips til husets trolig minst lystbetonte rengjøringsjobb.

Plusstid-home_rabatt_topp

Fast rabatt på vaskehjelp

Plusstid-medlemmer får 10 % avslag på de tre første rengjøringene. I tillegg vil du få en velkomstgave til en verdi av 710 kr,  som inneholder produkter som hjelper deg å ha det rent og pent hjemme.

Rabattkodene legges ut på Min Side og vil bli tilgjengelig via nyhetsbrev i løpet av november. Rabatten gjelder til 1. mai 2020.

Kan ikke benyttes i kombinasjon med andre tilbud.

Dersom du ikke er medlem i Plusstid, kan du bli det her. Det er gratis og uforpliktende.

NB! Rabatten gjelder bare deg som bor i Oslo og Akershus.

Rengjøring av toalettet utvendig

Siden toalettet nødvendigvis har en del bakterier, bør du begynne med å vaske utsiden av doen først.
Hvis det er en stund siden forrige rengjøring, bør du begynne med å fjerne støvet. Skaars tips er å bruke en tørr rengjøringsmetode til dette, altså en støvmagnet.

– Hvis du bruker en klut til å tørke støv, vil støvet gjerne klebe seg sammen, forklarer hun.

For å få vekk skitt som er vanskelig å fjerne på utsiden av toalettet, anbefaler hun å spraye på litt Klorin. Men husk at sprayen ikke må komme på gulvet eller flisveggen. Klorin-produkter skal heller ikke blandes med andre vaskemidler.

– Mange glemmer også å vaske selve do-knappen. Men den bør virkelig vaskes. Dere tar jo på den mange ganger hver dag, sier hun.

Også på den er anbefalingen å tørke bort støvet først, før du går over med en klut eller wipe.

Klar oppvasktabletter

Parfymefrie oppvasktablettene inneholder nøye utvalgte ingredienser.

Les mer

Innvendig vask av toalettet

Om du fyller en vaskebøtte til selve rengjøringsjobben eller ikke, velger du selv. Bruker du vaskebøtte, anbefaler Malin Skaar å bruke Klorin eller Jif Allrent, mens Jif Baderom er det mest effektive vaskemiddelet hvis du ikke vil gjøre klar en vaskebøtte. Du kan også bruke wipes til hele jobben.

Hvis du vasker med wipes, kan du vaske toalettet i den rekkefølgen du selv føler for – og bytte wipes før du gyver løs på neste oppgave. Hvis du bruker klut, bør du derimot rengjøre doen i riktig rekkefølge.

Hell litt Jif-WC gel eller et annet vaskemiddel for toalett i skåla og la det virke litt. Mens det virker, begynner du med lokket og de andre stedene som ikke er så «ekle». Så vasker du dosetet og deretter under dosetet.

Når du er ferdig, har vaskemiddelet i skåla virket lenge nok. Da vasker du nedi do med toalettbørsten. Hvis det er flekker som ikke går bort, kan du helle på litt Jif Skurekrem. Husk også å vaske skikkelig oppunder kantene av toalettet. Trekk opp så du får skylt vekk både restene og vaskemiddelet.

Hvis du har svært god tid, kan også vaske nedi toalettet med eddik. Da heller du litt 7 % eddik i doen og lar det virke i et par–tre timer før du trekker opp.

Les også: SLIK VASKER DU BADET BAKTERIEFRITT PÅ 1-2-3

Slik vasker du toalettbørsten

Mange kjøper heller en ny toalettbørste enn å vaske den. Men det er faktisk mulig å få dobørsten ren uten å gå i bakken av tanken på hva du driver med – og på den måten spare miljøet lite grann.

Da går du frem på følgende måte, sier Malin Skaar:
Sett toalettbørsten i spenn under toalettsetet med busten over toalettskålen. Spray busten med Klorin rengjøringsspray og la det virke litt. Så holder du bare børsten nedi toalettet og trekker opp, slik at både skitt og Klorin skylles bort.

Skinnende rent med Jif

For å gjøre vaskejobben litt lettere har Jif disse effektive produktene som hjelper deg.

Les mer